Ágnes
-1 °C
2 °C

Kásásék nyerték az Euroliga döntőjét

2007.06.23. 22:07
A vízilabda Euroliga milánói négyes döntőjében az olasz bajnok Pro Recco visszavágott a horvát Dubrovniknak a tavalyi vereségért. Kásás Tamás három gólt szerzett, így döntő érdemei voltak a sikerben. Az olasz csapat másodszor lett a sorozat legjobbja.

Az Euroliga pénteki elődöntőiben nem történt meglepetés, a két legjobban jegyzett csapat, a címvédő horvát Dubrovnik - büntetőkkel verték a belgrádi Partizant - és az olasz Pro Recco jutott be a szombati döntőbe. Ezzel megismétlődött a tavalyi döntő, azzal a különbséggel, hogy akkor a Dubrovnik volt a házigazda, most pedig az olaszok, akik Milánóban rendezték meg az eseményt.

Madaras csapata második gólját lőtte

Az olasz bajnokot ezúttal is erősítette a két magyar olimpiai aranyérmes, Kásás Tamás és Madaras Norbert.

Az első gólt - Madaras kiállítása után - Boskovics lőtte, majd az olaszok egy svédcsavaros centergóllal egyenlítettek, Madaras Norbert gólja pedig már a vezetést eredményezte. A magyar játékos egy gyors lefordulás után a horvát kapus feje fölé lőtte a labdát.

Kásás három gólja

A két csapat ezek után - váltott vezetéssel - fej-fej mellett haladt, egyik sem tudott egygólosnál nagyobb előnyre szert tenni, pedig alkalma nyílt erre bőségesen.

Kásás keze az első félidőben kétszer villant, előbb egy emberelőnyt használt ki, majd távolról bombázott a léc segítségével a kapuba, ami kis híján felborult. A harmadik negyedben is egy fontos gólt lőtt a magyar ötös, Madaras visszaadott labdáját egy laza csuklómozdulattal juttatta a jobb alsó sarokba.

Felugo döntötte el

A zárónegyed elején 8-7-re vezettek az olaszok, a Recco azonban előnyt hibázott. Madaras egy perc alatt begyűjtött két személyi hibáját, így neki véget ért a meccs, a létszámfölényes helyzetben pedig Fatovic egyenlített.

Az olasz kapus, Tempesti életben tartotta a Reccót, hatalmas ziccereket fogott, majd bő másfél perccel a vége előtt Felugo a kapufa segítségével gólt szerzett. Mivel erre válasz már nem érkezett, az olaszok történetük második Euroliga-sikerüket könyvelhették el.