Valér
4 °C
8 °C

Már nem kivert kutya az olimpiai bajnok

2007.06.25. 12:44
Eufórikus állapotba került az olimpiai bajnoki címvédő, Igaly Diána, miután az olaszországi Lonatóban olimpiai kvótát szerzett. Igalyt zavarta, hogy az előző két játékokkal ellentétben nem neki sikerült meg az elsők között indulási jogot szereznie, de tavaly zűrös éve volt. Most már túljutott a lőtérgondokon, lelki bajokon.

A Sydney-ben bronz-, Athénban pedig olimpiai aranyérmet szerző sportlövő, Igaly Diána pár napja a lonatói Világkupán megszerezte az olimpiai kvótát, ami tavaly nem sikerült neki. Pekingben így ott lehet, és megvédheti címét a skeetben.

Határtalan nyugalom

"A zűrös tavalyi év után nagyon stresszes napokat éltem át a kvótaszerzés előtt, alig tudtam aludni, pattanásig feszültek az idegeim. Ez rögtön eufóriába fordult át, amikor kivívtam a részvételt. Határtalan nyugalom töltött el, hogy nem a két utolsó versenyen kellett bebiztosítanom a repülőjegyemet" - mondta az Indexnek Igaly.

A nyugalmához az is hozzájárult, hogy a budaörsi önkormányzat lehetőséget adott neki arra, hogy már délután is gyakorolhat két órát. Tavaly előfordult, hogy rendőrök vezették el az általa kialakított lőtérről, mert zavarta a csendet; tíztől délig gyakorolhatott ugyanis. Igalynak ezért az ország különböző pályáira kellett bekéredzkednie, ha lőni akart.

Megérezte az emberek szeretetét

"Most már nem érzem kivert kutyának magam, a délelőtti és délutáni két óra már csak eggyel kevesebb, mint ezelőtt volt. Így már lehet érdemi munkát végezni, nem kell tartanom a meghurcoltatástól, ha netán belefeledkeznék a munkába, és nem kell sietnem, kapkodnom sem, így nem kell kockáztatnom egy esetleges sérülést."

"Fantasztikus volt megérezni az emberek szeretetét a viharos hónapok alatt, komolyan mondom, néhányan jobban és fanatikusabban szurkoltak nekem, mint az olimpián. Most éreztem meg igazán, mennyire szeretnek engem."

Igaly mellett eddig már három sportlövő szerzett olimpiai helyet.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft