Kétmilliót lehet keresni egy hazai golfversenyen

2007.06.26. 10:23
A Floridában készülő, tavaly magyar rekordot felállító Palanszki Benjámin idén nem mérheti össze erejét Európa középmezőnyéhez tartozó riválisaival. De lehet, hogy megint egy amatőr győzi le a profikat a legnagyobb hazai golftornán?

Az Etyek melletti, festői szépségű Pannonia Golf Klub már másodszorra ad otthont a DHL nemzetközi Pro-Am golfversenynek. A június 26. és 27-én zajló, harminchat szakaszon rendezett, kétnapos verseny idén a legkomolyabb mezőnyt felvonultató magyarországi golfesemény.


Egy tökéletes golfmozdulat

A Pro-Am verseny lényege, hogy profi és amatőr játékosok is egyaránt indulhatnak, és bár együtt játszanak, mégis eredményeik külön kategóriánként kerül kiértékelésre. A huszonnégy ezer euró összdíjazású (kb. kilencmillió forint) verseny legjobb férfi profi játékosa szerda délután kilencezer euróval (2.3 millió ft) növelheti bankszámláját, a legjobb amatőr versenyzők pedig értékes ajándékokat kap a szervezők jóvoltából.

Érdekes színfoltja az eseménynek, hogy a profik mezőnyében címvédőként indul a 2006-os győztes olasz Lele Bolognese, aki idén is par alatti eredménnyel szeretné megszerezni az első helyet. Az amatőrök kategóriájában is izgalmas küzdelem várható, hiszen tavaly éppen ezen a versenyen a floridai Leadbetter akadémián készülő Palanszki Benjámin az első nap 65 ütéssel pályacsúcsot, illetve magyar rekordot állított fel.

A több mint tíz országból érkező, közel százhúsz játékos kedden nyolc órától kezdi meg a kétnapos versenyt, a szervezők minden érdeklődőt várnak az ingyenes sporteseményre az alcsúti Pannónia Golf Klubba.