Így kell legyőzni a szerbeket

2007.08.26. 19:05
Az ausztrálok ellen büntetőkkel, a szerbek ellen a hosszabbításban nyert a magyar junior vízilabda-válogatott. A szerbek ellen az első negyedben és az utolsóban volt egyenlő az állás, a ráadást viszont jól bírta a magyar csapat, 17-16-ra nyert. A vb-döntőben az egyszer már megvert olaszokkal meccselnek Varga Dénesék.

A junior vízilabda-világbajnokság elődöntőjében a magyar csapat megmutatta: úgy is le lehet győzni a szerbeket, hogy azok tizeneggyel több kiállítást kaptak.

Horror az ausztrálok ellen

A Keszthelyi Tibor és Kemény Ferenc vezette társulat a csoportját simán nyerte, utána viszont már a legjobb nyolc közt horrorisztikus meccset vívott az ausztrálok ellen, akik csoportjukban másodikak lettek a szerbek mögött.

A Long Beach-i tornán a szakértők szerint a példátlan bírói nyomás ellenére is - a német és a spanyol bíró öttel több kiállítást adott a riválisnak, emellett rendre megakasztották a magyar támadásokat - döntetlenre, 11-11-re húzta ki a meccset a hosszabbítás után.

Az ötösöket pedig sokkal jobban dobták a magyarok, négyet belőttek, míg az ellenfél mindössze egyet értékesített.

A szerbek elleni elődöntőben a magyar szakvezetés annak ellenére sem panaszkodott a játékvezetésre, mert tizeneggyel kevesebb fórt kapott, hiszen a szerb center játékát nem tudták hatástalanítani a magyar védők.

Varga hat gólig jutott, Hárai és Vörös négyet vállalt

A magyar társulat az első negyedben kétgólos hátrányba került, a másodikban már volt négy is. Ezt a különbséget a negyedikben tudta kiegyenlíteni - ekkor már forrtak az indulatok, több szerb is piros lapot kapott -, a hosszabbítás első részében pedig kétgólos előnybe került. A ráadás második részében már csak erre kellett vigyázni, és mivel ez megtörtént, jöhet a döntő az olaszok ellen. (A csoportmeccseken 11-7 volt ide.)

A felnőttek márciusi világbajnokságát is megjáró Varga Dénes hat gólig jutott az elődöntőben, Hárai Balázs és Vörös Viktor egyaránt négy góllal vette ki a részét a sikerből.

A felnőttek az athéni olimpia óta négy döntőt veszítettek el a szerbek ellen, a juniorok sikere nekik is példamutató lehet.