Párosban már elődöntős Szávay Ágnes

2007.09.05. 09:40
A tizennegyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes, Vladimira Uhlirova páros három játszmában bejutott a legjobb négy közé a US Openen. Az elsőt szettet elveszítették 6:3-ra, Szávayval ez még nem fordult ez elő Flushing Meadowsban. Utána viszont két 6:3-as játszmával fordítottak. A magyar teniszező szerdán egyéniben is elődöntős lehet, ha a negyedik kiemelt orosz Kuznyecovát legyőzi.

Az amerikai nyílt teniszbajnokságon Szávay Ágnes volt az egyetlen olyan játékos, aki egyéniben és párosban is bejutott a negyeddöntőbe. A különbség annyi volt, hogy párosban kiemelték - tizennegyedikként -, egyéniben viszont nem.

Az első elveszített játszma Amerikában

Párosban a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán a negyedik kiemeltet múlták felül a nyolc közé jutásért, így elvileg egy könnyebb ellenféllel kerültek szembe, de ez az első szettet látva csak papíron volt így.

A Foretz, Szvedova duó ugyanis nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszott, az első szettben 2:2 után nullára vették el Szávay adogatását, majd még egyszer sikerült a "brék" a francia, orosz párosnak.

Szávayék még megpróbáltak szépíteni - fogadóként nyertek egy játékot -, de mivel a következő gémben a magyar játékos szervái ezúttal is gyengébbek voltak, nem a szokott pontossággal csapódtak be, 6:3-mal elúszott a játszma.

Váratlan fordulat, hat nyert gém zsinórban

A második szettben a második adogatójátékot nem tudták hozni, épp Szávay szervált, 3:1-re elhúzott riválisuk, a váratlan fordulat ekkor állt be a játékba.

Szvedova adogatott, és már egy pont is elég lett volna a negyedik játékhoz, ekkor azonban feltámadt Szávay és társa. Nemcsak azt az egy pontot nem tudta beütni riválisuk, a folytatásban játékot sem nyertek Foretz-ék, így sikerült az egyenlítés, stílszerűen 6:3-mal.

Szávay győztesen adogatott

A lendület a döntő szett elejére is megmaradt, gyorsan elhúztak 3:0-ra, vagyis zsinórban hat gémet nyertek, Szvedováék akkor hozták az elsőt. 4:2-nél Uhlirova szervált, és egy nagyon hosszú gémben, végül ötszöri egyenlő után, "bréklabdákat" hárítva sikerült nyerniük, ezzel nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

Foretz magabiztosan adogatott, így amikor újra Szávayra került sor, már a meccsért szervált. Harminc egyenlő után a szükséges két labdát beütötte, ezzel pedig a négy közé jutott, csak nagy kérdés, mennyit vett ki belőle ez a találkozó. Szávay ezzel elérte ugyanazt, amit Mandula Petra négy évvel ezelőtt.

Szávayék a fináléba kerülésért a Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang tajvani, Bethanie Mattek, Sania Mirza amerikai, indiai duó mérkőzésének győztesével találkoznak.