Szávay: Éhes maradtam

2007.09.06. 14:27
Az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében búcsúzó Szávay Ágnesnek a legfontosabb tapasztalata az volt New Yorkban, hogy bebizonyosodott: jó úton jár. A menedzsere, Lányi András szerint megilletődötten kezdett, kicsúsztak az ütései. Szávay és menedzsere is úgy érzi, mivel még csak decemberben lesz tizenkilenc éves, van ideje, nem sürgeti senki.

"Még most is alig találom a szavakat Ági teljesítményére, nagyon büszke vagyok rá, és nagyon büszkék lehetünk rá, minden dicséretet megérdemel, és ne feledjük, még nincs vége a menetelésének, mert párosban döntőbe juthat" - mondta Lányi András, a menedzsere. Megígérte - viccesen -, továbbra is egyengeti az útját.

A 18 éves magyar lány szerda este a US Open női egyesének negyeddöntőjében a negyedik kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova ellen kapott ki két játszmában 6:1, 6:4-re.

Görcs

Lányi úgy véli, Szávay az első játszmában megilletődötten játszott. Nem csodálkozik ezen, mert a 24 ezres Arthur Ashe stadionban nem lehet kizárni a közönséget, nem lehet úgy feldobni a labdát, hogy a szeme sarkában ne legyenek ott a nézők, ne érezze a miliőt. "Képzeljük el, hogy az olaszok elleni futballmeccs 34 ezer nézőjének több mint a fele befér az arénába, és a két pálya mérete között óriási a különbség."

"A második játszmában már volt sansz, de mivel nagyon akart, kissé görcsössé vált, kicsúsztak az ütései, néhányszor pedig rosszul döntött, de azt hiszem, jó tapasztalat marad neki egész pályafutására."

Az egykori Davis Kupa-játékos Lányival egyetértett Szávay, a blogján, azt is hozzátette, nem ment jól neki a játék.

"Most egy kicsit el vagyok keseredve, pedig tudom, hogy összességében jól szerepeltem. A verseny előtt két kanyart szerettem volna nyerni egyéniben. Ezt végülis túlteljesítettem, de tudjátok hogy van ez? Evés közben jön meg az étvágy. Egy picit éhes maradtam most. Tudom, hogy van még időm, nem sürget senki."

Nehéz, nem reménytelen továbblépés

Szávay a cseh Vladimira Uhlirovával magyar idő szerint csütörtök délután párosban játszik a tajvani Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang kettős ellen, ami azért fontos, mert ha nyernek, akkor előléphetnek. Jelenleg a párosrangsorban a tizedik helyen állnak, az első négy pedig a madridi világbajnokságon játszhat.

"Nagyon nehéz lesz innen továbblépni, de ígérem, hogy rajtam nem fog múlni" - írta bejegyzésében, és ez a torna jó visszajelzés volt: jó úton jár.

US Open, eredmények

Férfi egyes, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1)-Roddick (amerikai, 5.) 7:6 (7-5), 7:6 (7-4), 6:2
Davigyenko (orosz, 4.)-Haas (német, 10.) 6:3, 6:3, 6:4
Női egyes, negyeddöntő:
V. Williams (amerikai, 12.)-Jankovic (szerb, 3.) 4:6, 6:1, 7:6 (7-4)
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 4.)-Szávay Ágnes 6:1, 6:4
Csakvetadze (orosz, 6.)-Peer (izraeli, 18.) 6:4, 6:1
Az elődöntőben:
Henin (belga, 1.)-V Williams
Kuznyecova-Csakvetadze