Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bodrogi: Az olimpián magyarként indulok

2007.10.01. 16:03
A világbajnoki ezüstérmes kerékpározó, Bodrogi László kérvényezni fogja a francia állampolgárságot. A magyar versenyző azért döntött a váltás mellett, mert itthonról semmilyen támogatást nem kapott. Az olimpián ennek ellenére még magyar színekben indul, de csak azért, mert a kvótát magyarként szerezte.

A múlt héten az egyéni időfutamban világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László még ebben az évben francia állampolgárságért folyamodik. Ugyanakkor az országúti kerékpáros a jövő évi pekingi olimpián biztos, hogy magyarként versenyez.

Az olimpián magyarként

Bodrogi László (fotó: AFP)

Ezt maga az érintett nyilatkozta az MTI-nek azok után, hogy a tekintélyes cyclingnews.com arról írt vele kapcsolatban: ha időben megkapja a francia állampolgárságot, akkor Pekingben már választott hazája színeiben szerepel majd.

"Mivel magyarként szereztem kvótát az olimpiára, ezért nincs lehetőség országot váltani. Ha indulok az olimpián, akkor magyarként teszem - mondta a több éve Franciaországban élő Bodrogi. - Év végéig beadom a francia állampolgársági kérvényemet, és szeretném, ha kettős állampolgár lennék."

Vita a vb-indulás körül is

A Credit Agricole csapat klasszisa csütörtökön, a stuttgarti világbajnokság egyéni időfutamában végzett a második helyen, és ez a magyar kerékpársport történetének legjobb eredménye. Bodrogi éppen azt fájlalja, hogy itthonról ugyan elengedték a vb-re, de semmiben nem segítették, támogatták.

Bodrogi vb-szereplésével egyébként is gond volt, hiszen a bajnoki címet - és ezzel az indulás jogát - Szeghalmi Bálint, a Team Cornix versenyzője szerezte meg, de a hazai szövetség mégis Bodrogit nevezte be. Ezután a Team Cornix bejelentette megszűnését, mivel nem látta biztosítottnak, hogy a jövő évi pekingi olimpián is az a versenyző állhat majd rajthoz, aki megszerzi a kvótát.