Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

A brazilok strandröplabdában is oktatnak

2007.10.01. 15:29

Brazil páros nyerte a 400 ezer real (40 millió forint) összdíjazású Banco do Brazil Opent Fortalezában. A Praya Iracema-n megrendezett WATCH-FIVB World Tour 15. állomásán Emanuel Rego és Ricardo Santos az idei hetedik tornagyőzelmüknek örülhettek. Amerikai ellenfelüket negyven perc alatt győzték le.

Nézzen formás popsikat!

Az egész két hete kezdődött, amikor Fortalezában, az egyébként tök üres Praya Iracemán néhány nap alatt csodálatos stadiont építettek fel, hogy szeptember 25. és 30. között ott rendezzék meg a Brazil Opent.

Gyönyörűkörnyezet, csodálatos szurkolótábor, és ingyenes belépés - ezek voltak a rendezés alapelvei, hogy mindenkinek lehetősége legyen megtekinteni a meccseket.

Az egyhetes torna vasárnapi férfi döntőjében telt ház előtt az itteni szokás szerint csak Emanuelnek és Ricardonak nevezett brazilokkal szemben az amerikai Rogers és Dalhausser csak 13 pontig jutott az első szettben.

A második játékban 7:7-ig együtt mozogtak a párosok, majd az amerikaiak egy ejtéssel átvették a vezetést. Ezt egy kiváló szerva után visszavették a brazilokhoz, és az előnyt már nem is adták ki a kezükből. A kérdés csak annyi volt, hogy a végére az amerikaiaknak sikerül-e valamennyire megszorítaniuk ellenfelüket.

Nem sikerült. A még szoros 11:10-es állás után Emanuel és Ricardo végül 20:15-re nyert. A mostani díjukkal együtt már 340 ezer dollárt szedtek össze az idén. Szombaton a nőknél - korábbi jelentésünkkel szemben - a braziloknak nem sikerült a győzelem. Juliana Felisberta Silva és Larissa Franca két játszmában kaptak ki amerikai egy párostól.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!