Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Minden segítséget megkap Bodrogi

2007.10.02. 17:22
Azután, hogy a vb-ezüstérmes kerekes, Bodrogi László bejelentette, kérvényezni fogja a francia állampolgárságot, a hazai szövetség és a MOB is jelezte, mindent megadnak neki, hogy segítség az olimpiai felkészülését.

A friss világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László mindent megkaphat, amit kér a pekingi olimpiára, és nem csak a pénzen múlnak dolgok - így foglalható össze a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetségtől (MKSZSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) véleménye.

Itthon nem segítik, így francia lesz

A stuttgarti vb múlt csütörtöki egyéni időfutamában a magyar kerékpársport történetének legjobb eredményét érte el Bodrogi. A klasszis az elmúlt hétvégén a cyclingnews.com-nak úgy nyilatkozott, kérvényezni fogja a francia állampolgárságot, mivel az itthoni szövetségtől semmilyen támogatást nem kap.

Három főre lenne szüksége

A magyar versenyző úgy fogalmazott, akkor van értelme élni a megszerzett olimpiai kvótával, ha Pekingben két, jobb esetben három személy (egy-egy szerelő, masszőr és asszisztens) segíti a munkáját.

Kis György, az MKSZSZ elnökségi tagja az MTI-nek elmondta, a férfi szakágban október 14-én zárul a kvótaszerzés, és jó esély van arra, hogy Bodrogi mellett még egy kerekes rajthoz álljon a játékokon.

Több versenyzővel könnyebb

"Ez megkönnyítené a dolgunkat, mert akkor két versenyző mellé lehetne kérni személyzetet. Arról nem is beszélve, hogy a nőknél Kenyó Anita révén is jó esély van az olimpiai szereplésre, és akkor három magyar országúti bringás indulhatna Pekingben."

A MOB-ot hamarosan tájékoztatják, milyen módon tudna lépni, hogy Bodrogi és társai megfelelő körülmények között készülhessenek Pekingben a viadalokra. "Mi akceptáljuk a versenyzők, különösen az éremre is esélyes Bodrogi kéréseit."

A MOB nem zárkózik el az extraigényektől

Csurka Gergely, a MOB sajtófőnöke a távirati iroda érdeklődésére jelezte, az MKSZSZ-től kell megkapnia az olimpiai bizottságnak a kért információkat, és ilyen esetekben az elnökség nem szokott elzárkózni az extraigényektől, csak bizonyos feltételeknek (például akkreditációs létszámkorlát, napi belépők az olimpiai faluba) meg kell felelni.

Bodrogi - noha év végéig kéri a francia állampolgárság felvételét - a pekingi olimpián biztos, hogy magyar színekben áll rajthoz. Ha elindul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?