Huba
17 °C
33 °C

Minden segítséget megkap Bodrogi

2007.10.02. 17:22
Azután, hogy a vb-ezüstérmes kerekes, Bodrogi László bejelentette, kérvényezni fogja a francia állampolgárságot, a hazai szövetség és a MOB is jelezte, mindent megadnak neki, hogy segítség az olimpiai felkészülését.

A friss világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László mindent megkaphat, amit kér a pekingi olimpiára, és nem csak a pénzen múlnak dolgok - így foglalható össze a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetségtől (MKSZSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) véleménye.

Itthon nem segítik, így francia lesz

A stuttgarti vb múlt csütörtöki egyéni időfutamában a magyar kerékpársport történetének legjobb eredményét érte el Bodrogi. A klasszis az elmúlt hétvégén a cyclingnews.com-nak úgy nyilatkozott, kérvényezni fogja a francia állampolgárságot, mivel az itthoni szövetségtől semmilyen támogatást nem kap.

Három főre lenne szüksége

A magyar versenyző úgy fogalmazott, akkor van értelme élni a megszerzett olimpiai kvótával, ha Pekingben két, jobb esetben három személy (egy-egy szerelő, masszőr és asszisztens) segíti a munkáját.

Kis György, az MKSZSZ elnökségi tagja az MTI-nek elmondta, a férfi szakágban október 14-én zárul a kvótaszerzés, és jó esély van arra, hogy Bodrogi mellett még egy kerekes rajthoz álljon a játékokon.

Több versenyzővel könnyebb

"Ez megkönnyítené a dolgunkat, mert akkor két versenyző mellé lehetne kérni személyzetet. Arról nem is beszélve, hogy a nőknél Kenyó Anita révén is jó esély van az olimpiai szereplésre, és akkor három magyar országúti bringás indulhatna Pekingben."

A MOB-ot hamarosan tájékoztatják, milyen módon tudna lépni, hogy Bodrogi és társai megfelelő körülmények között készülhessenek Pekingben a viadalokra. "Mi akceptáljuk a versenyzők, különösen az éremre is esélyes Bodrogi kéréseit."

A MOB nem zárkózik el az extraigényektől

Csurka Gergely, a MOB sajtófőnöke a távirati iroda érdeklődésére jelezte, az MKSZSZ-től kell megkapnia az olimpiai bizottságnak a kért információkat, és ilyen esetekben az elnökség nem szokott elzárkózni az extraigényektől, csak bizonyos feltételeknek (például akkreditációs létszámkorlát, napi belépők az olimpiai faluba) meg kell felelni.

Bodrogi - noha év végéig kéri a francia állampolgárság felvételét - a pekingi olimpián biztos, hogy magyar színekben áll rajthoz. Ha elindul.