Judit
2 °C
7 °C

Videóbíróval nyert a kardcsapat a vb-n

2007.10.06. 17:01
A döntőben 45-43-ra nyert a franciák ellen, így aranyérmet szerzett a magyar férfi kardcsapat a szentpétervári vívó-világbajnokságon. A fináléban többször is a videó megtekintése után hoztak ítéletet, a győztes találat is azon múlt.

Aranyérmet szerzett a magyar férfi kardcsapat a szentpétervári vívó-világbajnokságon, miután a döntőben 45-43-ra nyert a franciák ellen.

Remekül vívott a Nemcsik Zsolt, Lontay Balázs, Szilágyi Áron, Decsi Tamás összeállítású együttes, az utolsó pár előtt már 40-33-ra vezetett, a vége mégis nagyon izgalmas lett.

Kezdésként Nemcsik 5-2-re verte Boris Sansont, majd Lontay 6-5-re kikapott Julien Pillet-től, Szilágyi viszont 5-4-re nyert Nicolas Lopez ellen (15-12). Aztán Lontay 5-2-re múlta felül Sansont, Nemcsik 5-5-öt vívott a csereként beállt Vincent Anstett-tel, Szilágyi pedig 6-5-re kikapott Pillet-től (30-25). Az utolsó körben Lontay 5-5-tel tartotta a lépést Anstett-tel, Szilágyi 5-3-ra verte Sansont, így a végső asszó előtt 40-33-volt az állás.

Nem sokkal később váratlanul nagyon izgalmassá vált az összecsapás, Pillet ugyanis fokról fokra jött fel, Nemcsik nem találta a tempót, a francia pedig 42-42-nél utolérte őt. A vezetést azonban nem tudta átvenni. Nemcsik 43-42-re, majd 44-42-re módosította az állást, utóbbi tushoz a videóvisszajátszásra is szükség volt. Ezután Pillet ért el találatot, majd ismét Nemcsik - kétszeri videózás után.

Előbb a magyar kérte a kontrollt - megtehette, mert az előző alkalommal igaza volt, ezért megmaradt a lehetősége -, a bíró megítélte a találatot, majd a francia újbóli elemzést szorgalmazott. Újra lepörgették a képeket, és megint Nemcsik kapta a pontot (45-43).

Felszabadult magyarok, óriási öröm a páston, kilenc év elteltével ismét aranyérmes a magyar csapat. Ezt megelőzően 1998-ban, a svájci La Chaux-de-Fonds-ban győzött legutóbb a magyar válogatott.

Ha akadt is egy-egy megingás, a társak hoztak annyit, hogy az összteljesítmény valamennyi összecsapáson elég legyen a sikerhez. Szilágyi és Lontay plusz 2-es, Nemcsik mínusz 2-es találati mutatót ért el a döntőben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?