Kizárták az Alba Volánt a hoki ob I-ből

2007.10.08. 10:49
Az Alba csütörtökön, pénteken és vasárnap nem tudott 15 játékost kiállítani a HC Csíkszereda elleni idegenbeli összecsapásokra, mert legjobbjai az osztrák bajnokságban szerepelnek: a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) versenybírósága kizárta.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) versenybírósága kizárta az Alba Volánt az ob I-ből, mert a címvédő székesfehérvári csapat ebben a szezonban harmadik alkalommal nem jelent meg előírt létszámban bajnoki mérkőzésen - tájékoztatta Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára az MTI-t.

Az Alba csütörtökön, pénteken és vasárnap nem tudott 15 játékost kiállítani a HC Csíkszereda elleni idegenbeli összecsapásokra. A diszkvalifikált klub az MJSZ elnökségénél fellebbezhet az ítélet ellen.

A székesfehérváriak legjobbjai közben az osztrák bajnokságban szerepelnek, ezért nem volt meg a létszám.

"Nagyon sajnálom, hogy a csapat irigyei így döntöttek. Aki valamit akar tenni a magyar hokiért, megpróbálják elvágni a torkát. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nem fellebbezünk, csak az osztrák bajnokságban folytatjuk, és ha annak vége, akkor játékosaink nem szerepelnek a válogatottban sem. Bízom benne, hogy az elnökség józan lesz, és akár fellebbezés nélkül is felülvizsgálja a kizárásunkat" - nyilatkozta a távirati irodának feldúltan id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató, miután az Alba Volán vasárnap este 5-3-ra kikapott a vendég Graz 99erstől.

A fehérvári sportvezető hétfőre lehiggadt és azt mondta, fellebbeznek a döntés ellen. Id. Ocskay elismerte, a klub hibázott, amikor az előírtnál kevesebb játékossal jelent meg a csíkszeredai bajnokikon, amelyek raádásul Magyar Kupa-elődöntőnek is számítottak.

" Hat-hét játékos sérülés, illetve iskolai elfoglaltság miatt nem utazott el Erdélybe. A csapat vezetői hibáztak, mert ha tudták, hogy nincs meg a létszám, akkor ezt jelezni kellett volna az illetékeseknek. Nem akarom a felelősséget egy vagy két személyre hárítani, ebből a botrányból én is kiveszem a részem. A ma délutáni elnökségi ülésen sok minden eldől."

Az MJSZ vezetősége hétfőn 16 órakor ülésezik.