Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zsebből fizeti az edző az Alba Volán 300 ezres bírságát

2007.10.09. 17:47
Új, többszemélyes szakosztályvezetés, zsebből fizetett pénzbírság és fokozottabb figyelem - ezek a következményei az Alba Volán jégkorongcsapata ob I-es kizárásának, majd visszavételének. A 300 ezer forintot a szakosztály-igazgató, Ocskay Gábor és a csapat edzője, Kóger István fizeti be a magyar szövetségnek.

A székesfehérvári klub keddi sajtótájékoztatóján Tóth István, az Alba Volán elnöke kiemelte: azzal, hogy a csapat új terhet vett a vállára az osztrák bajnokságban való részvétellel, ezért az eddigi "egyszemélyes" ügyintéző, id. Ocskay Gábor munkáját a jövőben hét személy is segíteni fogja.

Töretlen bizalom

"Ki kell jelentenem, hogy továbbra is töretlen a bizalom Ocskay Gábor szakosztály-igazgató, és a csapat edzője, Kóger István iránt!" - mondta Tóth.

Ocskay és Kóger elismerte, hogy hibáztak, ezért saját maguk fizetik ki az elnökség által kiszabott 300 ezer forintos összbüntetést. Ezzel párhuzamosan a szakosztály-igazgató jelezte, amint feláll az új vezetés, kikéri a tagok véleményét, hogy továbbra is maradjon-e a szövetség (MJSZ) elnökségének tagja. Kóger megjegyezte: a múlt heti meccs előtt hét játékos sérülés, illetve iskolai elfoglaltság miatt jelezte, hogy nem tud Csíkszeredába utazni.

"Nem akarom elverni rajtuk a port, másra hárítani a felelősséget. Az én hiányos szabályismeretem vezetett oda, hogy nem voltunk meg tizenöten a csíkszeredai mérkőzéseken" - tette hozzá az ob I-es csapat edzője. Gál Péter Pál, az önkormányzat sportbizottságának vezetője jelezte: a város továbbra is kitart a csapat, a klub mellett.

A Magyar Kupát már nem nyerheti meg a csapat

Az Alba Volánt az MJSZ versenybírósága azt követően zárta ki vasárnap az ob I-ből, hogy a csapat nem jelent meg az előírt, minimális tizenöt játékossal a HC Csíkszereda elleni, idegenbeli három mérkőzésen. A székesfehérváriak fellebbeztek az elnökségnél, amely aztán hétfőn megsemmisítette az első fokú határozatot. A jogerős döntés értelmében az Alba Volán a HC Csíkszereda elleni mindhárom mérkőzését 0-5-ös gólkülönbséggel elveszítette, és összesen 300 ezer forint bírságot kell fizetnie. Amennyiben a gárda a 2007/08-as idényben még egyszer nem áll ki, akkor kizárják a bajnokságból, eredményeit visszamenőleg törlik, és további egymillió forint büntetést kap.

Mivel a vasárnapi összecsapás egyben Magyar Kupa-negyeddöntő is volt - azaz lett volna -, ezért az Alba Volán hivatalosan is kiesett az MK-ból, vagyis nem védheti meg címét.