Mária
17 °C
29 °C

Zsebből fizeti az edző az Alba Volán 300 ezres bírságát

2007.10.09. 17:47
Új, többszemélyes szakosztályvezetés, zsebből fizetett pénzbírság és fokozottabb figyelem - ezek a következményei az Alba Volán jégkorongcsapata ob I-es kizárásának, majd visszavételének. A 300 ezer forintot a szakosztály-igazgató, Ocskay Gábor és a csapat edzője, Kóger István fizeti be a magyar szövetségnek.

A székesfehérvári klub keddi sajtótájékoztatóján Tóth István, az Alba Volán elnöke kiemelte: azzal, hogy a csapat új terhet vett a vállára az osztrák bajnokságban való részvétellel, ezért az eddigi "egyszemélyes" ügyintéző, id. Ocskay Gábor munkáját a jövőben hét személy is segíteni fogja.

Töretlen bizalom

"Ki kell jelentenem, hogy továbbra is töretlen a bizalom Ocskay Gábor szakosztály-igazgató, és a csapat edzője, Kóger István iránt!" - mondta Tóth.

Ocskay és Kóger elismerte, hogy hibáztak, ezért saját maguk fizetik ki az elnökség által kiszabott 300 ezer forintos összbüntetést. Ezzel párhuzamosan a szakosztály-igazgató jelezte, amint feláll az új vezetés, kikéri a tagok véleményét, hogy továbbra is maradjon-e a szövetség (MJSZ) elnökségének tagja. Kóger megjegyezte: a múlt heti meccs előtt hét játékos sérülés, illetve iskolai elfoglaltság miatt jelezte, hogy nem tud Csíkszeredába utazni.

"Nem akarom elverni rajtuk a port, másra hárítani a felelősséget. Az én hiányos szabályismeretem vezetett oda, hogy nem voltunk meg tizenöten a csíkszeredai mérkőzéseken" - tette hozzá az ob I-es csapat edzője. Gál Péter Pál, az önkormányzat sportbizottságának vezetője jelezte: a város továbbra is kitart a csapat, a klub mellett.

A Magyar Kupát már nem nyerheti meg a csapat

Az Alba Volánt az MJSZ versenybírósága azt követően zárta ki vasárnap az ob I-ből, hogy a csapat nem jelent meg az előírt, minimális tizenöt játékossal a HC Csíkszereda elleni, idegenbeli három mérkőzésen. A székesfehérváriak fellebbeztek az elnökségnél, amely aztán hétfőn megsemmisítette az első fokú határozatot. A jogerős döntés értelmében az Alba Volán a HC Csíkszereda elleni mindhárom mérkőzését 0-5-ös gólkülönbséggel elveszítette, és összesen 300 ezer forint bírságot kell fizetnie. Amennyiben a gárda a 2007/08-as idényben még egyszer nem áll ki, akkor kizárják a bajnokságból, eredményeit visszamenőleg törlik, és további egymillió forint büntetést kap.

Mivel a vasárnapi összecsapás egyben Magyar Kupa-negyeddöntő is volt - azaz lett volna -, ezért az Alba Volán hivatalosan is kiesett az MK-ból, vagyis nem védheti meg címét.