Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Szávay zokogott: ellopták autóját, véget ért az idénye

2007.10.11. 10:35
A világranglista huszadik helyén álló magyar teniszezőnő, Szávay Ágnes nem vállalhatja sem a zürichi, sem a linzi tornát, Szöulban szerzett sérülése ugyanis súlyosabb annál, mint aminek elsőre látszott. Csütörtök reggel autóját is ellopták a II. kerületben, ami ráadásként az edzőjéé, Kuhárszky Zoltáné.

A bravúros pekingi tornagyőzelem után, ahol meccslabdát hárítva, közel háromórás csatában verte a világranglista harmadik helyén álló szerb Jelena Jankovicot, csak rossz történt Szávay Ágnessel.

Kimerültség

A szöuli torna negyeddöntőjében a görög Daniilidu ellen combsérülést szenvedett, és nem vállalta a döntő szettet. Elsőre a sérülés nem látszott súlyosnak, ám az csak itthon derült ki, hogy egyik combrostja beszakadt, és az állandó hajtás miatt szervezete kimerült. (A héten már teniszezett, vagyis a lába szépen gyógyult.) A tizenkilenc éves Szávay július közepe óta állandóan úton volt, ez is hozzájárulhatott legyengüléséhez.

A játékosnak azért is különösen vigyáznia kell, mert tavaly egy immunrendszeri betegségben szenvedett, és pihenés helyett edzett, az állapota pedig nem javult, lefogyott, még a lépcsőn is alig tudott felmenni.

Orvosai tanácsára így nemcsak a jövő héten kezdődő zürichi tenisztorán, hanem az azt követő linzit is - fájó szívvel - le kellett mondania. Ide sok magyar szurkoló is elkísérte volna, akik csak a decemberi budapestit gálán láthatják. Az alapozást a terveknek megfelelően november közepén kezdi Németországban, utána az év végén utazik Ausztráliába.

Ellopták a Toyotát

Csütörtök reggel újabb kellemetlenség érte a világranglista huszadik helyére előrelépő játékost, a Pusztaszeri úton álló autóját ellopták. Ráadásként ezt a svájci rendszámú Toyota Corollát csak kölcsönbe kapta edzőjétől, Kuhárszky Zoltántól, aki Mexikóban tartózkodik. Szávay tehetetlen dühében és kétségbeesésében percekig zokogott, épp orvoshoz igyekezett volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!