Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb magyar bronz a lábtollasvébén

2007.10.12. 15:14
Kedden a női és férfi egyéni döntőket rendezték Szolnokon az V. Lábtoll-labda-világbajnokságon, a dobogó legfelső fokára vietnami és makaói versenyző léphetett, Kína két ezüsttel vigasztalódhatott, Magyarország egy bronzérmet szerzett.

A viatnami Ngujen Anh Tuan lett a férfiak világbajnoka kedden az 5. Lábtoll-labda-világbajnokságon, míg a nőknél a makaói Vong Veng Man nyerte az aranyérmet.

A női és férfi egyéni mérkőzések eredményei a várttól kissé eltérően alakultak, Vietnam mellett a legesélyesebbnek tartott Kína "csak" két ezüstérmet tudott begyűjteni. Ebben szerepet játszott az is, hogy a női döntő második szettjében a kínai Jang Haj Jan combizomsérülést szenvedett, és bár az első szettet ő nyerte, fel kellett adnia a versenyt.

Hétfői képek

A Vong Veng Man ellen pályára lépő kínai játékos szerencsétlen sérülése miatt viszont Makaó megszerezhette első világbajnoki aranyát. A kínai csapatnak nagy gondja jelenleg, hogy veszélybe kerültek a szerdai páros versenyszámok is, mert azokban Jang Haj Jan játszott volna.

Keddi eredmények

Férfiak:
1. Ngujen Anh Tuan (Vietnam)
2. Lu Vej Hsziong (Kína)
3. Tóth Gábor (Magyaro.)

4. Hartai Attila (Magyaro.)

Nők:
1. Vong Veng Man (Makaó)
2. Jang Haj Jan (Kína)
3. Hoang Ti Haj (Vietnam)

4. Budavölgyi Veronika (Magyaro.)
5. Gozdán Ágota (Magyaro.)

A férfi döntőben a vietnami Ngujen Anh Tuan simán győzte le a kínai Lu Vej Hsziongot. A férfiaknál a bronzéremért folytatott csatában Tóth Gábor három szettben 2-1-re nyert Hartai Attila ellen, 0-1-ről fordítva meg a nagyon szoros meccset.

A nőknél sajnos nem sikerült a magyar bravúr, a bronzéremért játszó Budavölgyi Veronika alulmaradt a vietnami Hoang Ti Haj elleni küzdelemben. Az egyéni versenyszámokban pontszerző, ötödik helyen végzett még Gozdán Ágota is.

Vietnam remekel

A hétfői csapatmérkőzéseken két bronzot begyűjtő magyar csapat három bronzéremmel az éremtábla negyedik helyén áll jelenleg, Makaó egy arannyal a harmadik, Kína egy arannyal és három ezüsttel a második, míg Vietnam két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzéremmel vezeti a mezőnyt. Szerdán a női, férfi és vegyes párosok küzdelmeivel zárul a vébé.

Kedden sportdiplomáciai eseményre is sor került a világbajnokság apropóján: Hsziao Min asszony, Kína sportminiszter-helyettese, a Kínai Olimpiai Bizottság alelnöke, a Lábtoll-labda-világszövetség elnöke hivatalában kereste fel Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési, sportot is felügyelő minisztert.

A találkozón jelen volt Elbert Gábor sportszakállamtitkár is. Hsziao Min köszönetet mondott a szolnoki lábtollasvébé magas színvonalú rendezéséért. Hangsúlyozta, hogy nagy jelentőségűnek tartja magyarországi látogatását, hiszen mindkét kormány fontosnak tartja a sportkapcsolatok fejlesztését.