Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Huszonöt meccses eltiltás ütésért

2007.10.13. 09:24
Brutális módon ütötte meg ellenfelét Jesse Boulerice a Philadelphia Flyers jégkorongozója, amiért 25 meccses eltiltást kapott. Ez az NHL történetének legsúlyosabb büntetése.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) fegyelmi bizottsága 25 mérkőzésre eltiltotta Jesse Boulerice-t, a Philadelphia Flyers támadóját, aki a Vancover Canucks elleni találkozón brutálisan letaglózta Ryan Keslert.

Az október 10-én lejátszott találkozón a philadelphiaiak már 7-2-re vezettek a harmadik harmadban, amikor Kesler a palánknál ütközni akart ellenfelével. Az azonban kitért előle és elvitte a korongot. Kesler elindult vissza kapuja felé, amikor érkezett Boulerice és botját két kézzel magasra tartva arcul ütötte ellenfelét.

Tette mindezt a játékvezetőtől alig öt méterre. A bíró azonnal ellökdöste őt a helyszínről, de így is kisebb tömegverekedés alakult ki az eset nyomán.

Kesler sokáig feküdt a jégen, majd miután felsegítették, csak üveges tekintettel nézett, így nem volt meglepő, hogy lecserélték. A meccset végül a Flyers nyerte 8-2-re.

A 29 esztendős Boulerice eltiltása a liga történetének egyik legsúlyosabb büntetése. "A lehető legkeményebb büntetést vártam, hogy megkaptuk-e? Elég közel áll hozzá a mértéke" - mondta Paul Holmgren, a Flyers igazgatója.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!