Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Huszonöt meccses eltiltás ütésért

2007.10.13. 09:24
Brutális módon ütötte meg ellenfelét Jesse Boulerice a Philadelphia Flyers jégkorongozója, amiért 25 meccses eltiltást kapott. Ez az NHL történetének legsúlyosabb büntetése.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) fegyelmi bizottsága 25 mérkőzésre eltiltotta Jesse Boulerice-t, a Philadelphia Flyers támadóját, aki a Vancover Canucks elleni találkozón brutálisan letaglózta Ryan Keslert.

Az október 10-én lejátszott találkozón a philadelphiaiak már 7-2-re vezettek a harmadik harmadban, amikor Kesler a palánknál ütközni akart ellenfelével. Az azonban kitért előle és elvitte a korongot. Kesler elindult vissza kapuja felé, amikor érkezett Boulerice és botját két kézzel magasra tartva arcul ütötte ellenfelét.

Tette mindezt a játékvezetőtől alig öt méterre. A bíró azonnal ellökdöste őt a helyszínről, de így is kisebb tömegverekedés alakult ki az eset nyomán.

Kesler sokáig feküdt a jégen, majd miután felsegítették, csak üveges tekintettel nézett, így nem volt meglepő, hogy lecserélték. A meccset végül a Flyers nyerte 8-2-re.

A 29 esztendős Boulerice eltiltása a liga történetének egyik legsúlyosabb büntetése. "A lehető legkeményebb büntetést vártam, hogy megkaptuk-e? Elég közel áll hozzá a mértéke" - mondta Paul Holmgren, a Flyers igazgatója.