Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Janics újabb ultimátumot kapott

2007.10.13. 22:42
Hétfőtől ismét Fábiánné Rozsnyói Katalinnal készülhet a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Janics Natasa. Azonban csak akkor, ha tíz órakor megjelenik Tatán a szövetség által szervezett edzőtáborozáson. A versenyző és edzője áprilisban váltak külön, azóta ez a második lehetősége Janicsnak a visszatérésre.

Fábiánné Rozsnyói Katalin kijelentette: ha a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa hétfőn 10 órakor megjelenik a szövetség által szervezett tatai edzőtáborozáson, akkor folytathatja a munkát a csoportjával.

Nincs kivételezés

Erről a Magyar Televízió Napkelte című műsorában beszélt a mesteredző, hangsúlyozva: ha a versenyző ismét csatlakozni akar hozzájuk, akkor el kell fogadnia, hogy ugyanolyan bánásmódban részesül, mint a többiek és nem lesz kivételezett helyzetben.

Janics áprilisban összeveszett a trénerrel, elhagyta a csoportot, azóta Szegeden végezte a munkát. A miértre, a válás okára azóta egyik fél sem adott konkrét választ. Idén csak 200 m egyesben indult a világversenyeken, ebben a számban sem az Eb-n, sem a vb-n nem talált legyőzőre.

Májusban már kapott egy esélyt

Kiválásával ugyanakkor felbomlott a Kovács Katalinnal alkotott, Athénban aranyérmes és azt követően évekig verhetetlen párosuk is, mivel Fábiánné azt mondta: ő csak olyan egységet készít fel, amelynek tagjai nála készülnek. A mesteredző már májusban is adott egy, a mostanihoz hasonló ultimátumot Janicsnak, aki azonban akkor nem élt a lehetőséggel, azaz nem jelentkezett a szolnoki edzőtáborban.

Janics hétfőig gondolkozik

Az MTI szerette volna megtudni, hogy a sportoló mit szól a mostani helyzethez, ő azonban a kora esti órákig nem volt elérhető. Edzője Petrovics Kálmán a Telesportban ugyanakkor úgy nyilatkozott, nem tudják értelmezni Kati néni üzenetét, azaz továbbra sem tiszta számukra mik a tervei az edzőnek Janiccsal. Edzője szerint Janics mindenesetre a hétvégén gondolkozik az ajánlaton, de csak hétfő reggel dönt, hogy utazik, vagy marad Szegeden.

Az elnökség október 25-én dönt

A szövetség elnöksége e heti ülésén első olvasatban foglalkozott a válogatott keretek és az edzőtáborozások kérdésével, így az érintettek számára nyilvánvaló, hogy hétfőtől szövetségi edzőtáborra kerül sor Tatán. A kajak-kenu válogatott olimpiai felkészülését rövid és hosszú távon is érintő döntéshozatal az elnökség október 25-i ülésén várható.

"A Janics Natasa körül kialakult helyzet kapcsán hangsúlyozni kívánom: mindent megteszünk azért, hogy a kétszeres olimpiai bajnok és a teljes női válogatott felkészülését és a csapat kialakítását az esélyegyenlőség jellemezze. Ennek érdekében jövő hét szerdán személyesen egyeztetek az érintettekkel, a hónap végén pedig a napi ügyeken túlmutató, stratégiaalkotó testületi döntés is megszülethet" - nyilatkozott az üggyel kapcsolatban Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.