Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét póker, 72 millióért, de Korda nélkül

2007.10.18. 16:40
Idén is megrendezik a legnagyobb magyar pókerbejnokságot. A beugró 220 ezer forint, az elvihető nyereményalap 72 millió. Az egyetlen negatívum: nem lesz ott Korda György.

Idén novemberben harmadik alkalommal rendezik meg a Budapest Poker Opent, amely idén egy energiaital nevét is felvette. Az idei verseny nyereményalapja 72 millió forint, ami a szervezők szerint már a külföldi kártyások figyelmét is felkelti. A verseny maga a belvárosi Tropicana Casinóban, illetve a Las Vegas Casinóban zajlik. Ez utóbbiban rendezik meg a külön kategóriát képviselő női versenyt.

220 ezerrel a 72 millióért

A szervezők külön köszönetüket fejezték ki a Sport Televíziónak, amely három és fél éve közvetít pókerversenyeket - és idén is közvetíti a döntőt. Ennek következtében ugyanis hazánkban soha nem látott magasságokba emelkedett a Texas Hold'en népszerűsége.

Éppen a verseny népszerűsége miatt szeretnék megszűrni a jelentkezőket, talán ennek köszönhető hogy a tavalyi 170 ezres nevezési díj idén már 220 ezer forint. Ugyanakkor rendeznek kisebb szatellit versenyeket, melyekre 22 ezer forint a nevezés, és ezekről a legjobbak bekerülhetnek a BPO-re.

Továbbviszik a pénzt

"Ezúttal más lesz a lebonyolítási rend mit tavaly, hiszen egy éve minden továbbjutó "tiszta lappal" folytatta, idén azonban továbbviszik nyereményüket a selejtezőkből továbbjutók" - mondta Kovács Jenő, a november 26. és december 2. között megrendezendő rendezvény versenyigazgatója.

A versenyre maximum 360 fő nevezését fogadják el. Kikötés mindössze a tizennyolc év, és hogy ne legyenek kitiltva a Casinóból. A szervezők bíznak benne, hogy egy ilyen nagy formátumú, - reményeik szerint nemzetközi - verseny nagy segítséget jelent a hazai pókerkultúra kialakításában.

A Mester nem ér rá

A nagy verseny mellett minden napra jut egy kisebb verseny is, ugyanakkor az idei viadal súlyát csökkenti, hogy a szervezők elmondása szerint a verseny eddigi arca, Korda György idejébe nem fért bele a torna.

Indul ugyanakkor Kaló Dénes, aki éppen egy hete második lett a badeni Europen Poker Tour-versenyen. "Idén szeretnék tovább jutni, mint egy éve, hiszen tavaly már az első körben kiestem a BPO-n" - a múlt heti eredményével 375 ezer eurót nyerő kártyás.