Ismét póker, 72 millióért, de Korda nélkül

2007.10.18. 16:40
Idén is megrendezik a legnagyobb magyar pókerbejnokságot. A beugró 220 ezer forint, az elvihető nyereményalap 72 millió. Az egyetlen negatívum: nem lesz ott Korda György.

Idén novemberben harmadik alkalommal rendezik meg a Budapest Poker Opent, amely idén egy energiaital nevét is felvette. Az idei verseny nyereményalapja 72 millió forint, ami a szervezők szerint már a külföldi kártyások figyelmét is felkelti. A verseny maga a belvárosi Tropicana Casinóban, illetve a Las Vegas Casinóban zajlik. Ez utóbbiban rendezik meg a külön kategóriát képviselő női versenyt.

220 ezerrel a 72 millióért

A szervezők külön köszönetüket fejezték ki a Sport Televíziónak, amely három és fél éve közvetít pókerversenyeket - és idén is közvetíti a döntőt. Ennek következtében ugyanis hazánkban soha nem látott magasságokba emelkedett a Texas Hold'en népszerűsége.

Éppen a verseny népszerűsége miatt szeretnék megszűrni a jelentkezőket, talán ennek köszönhető hogy a tavalyi 170 ezres nevezési díj idén már 220 ezer forint. Ugyanakkor rendeznek kisebb szatellit versenyeket, melyekre 22 ezer forint a nevezés, és ezekről a legjobbak bekerülhetnek a BPO-re.

Továbbviszik a pénzt

"Ezúttal más lesz a lebonyolítási rend mit tavaly, hiszen egy éve minden továbbjutó "tiszta lappal" folytatta, idén azonban továbbviszik nyereményüket a selejtezőkből továbbjutók" - mondta Kovács Jenő, a november 26. és december 2. között megrendezendő rendezvény versenyigazgatója.

A versenyre maximum 360 fő nevezését fogadják el. Kikötés mindössze a tizennyolc év, és hogy ne legyenek kitiltva a Casinóból. A szervezők bíznak benne, hogy egy ilyen nagy formátumú, - reményeik szerint nemzetközi - verseny nagy segítséget jelent a hazai pókerkultúra kialakításában.

A Mester nem ér rá

A nagy verseny mellett minden napra jut egy kisebb verseny is, ugyanakkor az idei viadal súlyát csökkenti, hogy a szervezők elmondása szerint a verseny eddigi arca, Korda György idejébe nem fért bele a torna.

Indul ugyanakkor Kaló Dénes, aki éppen egy hete második lett a badeni Europen Poker Tour-versenyen. "Idén szeretnék tovább jutni, mint egy éve, hiszen tavaly már az első körben kiestem a BPO-n" - a múlt heti eredményével 375 ezer eurót nyerő kártyás.