Minden edzésen meg kell halnia Janicsnak

2007.10.19. 11:37
Janics Natasa menedzsere, Csonka Gábor csodálja a szintén olimpiai bajnok Kovács Katalint, mert rizikót vállalva is ragaszkodott ahhoz, hogy jövőre együtt indulhassanak a válogatókon, és az olimpián. Janics nem foglalkozik korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin nyilatkozataival, keményen készül, a férfiakat is maga mögé utasította.

Szerdán lezárult Janics Natasa ügye: a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Szegeden készül a jövő évi olimpiai válogatóra, amelyen rajthoz állhat Kovács Katalinnal. Még akkor is, ha nem Fábiánné Rozsnyói Katalin készíti fel mindkettőjüket. Miután Janics áprilisban különvált korábbi edzőjétől, a májusi Világkupán nem versenyezhetett korábbi társával - Fábiánné megtiltotta, Angyal Zoltán kapitány felajánlotta lemondását -, akivel három év alatt egyszer sem kapott ki.

Azonban hiába a szakítás, Janicsnak, amennyiben kivívja az olimpiai szereplés lehetőségét, akkor hét héten át korábbi edzője irányítása mellett kell készülnie Pekingre.

Az elnök és Kovács hatása

"Maximálisan elégedettek vagyunk, mit akarhattunk volna többet?" - válaszolta az Indexnek a versenyző menedzsere, Csonka Gábor, aki a hazai szövetség elnökségének tagja is egyben. Hozzátette, hogy ez a döntés megszülethetett, abban nagy szerepe volt a szövetség elnökének, Baráth Etelének, és nem utolsósorban Kovácsnak.

"Le a kalappal mindkettőjük előtt, azt hiszem, a kapitány szava ehhez alighanem kevés lett volna, így együttesen viszont érvényesülhettek a nemzeti érdekek. Kati nagy rizikót vállal, csodálom őt azért, hogy mégis meg merte tenni ezt a lépést. Nagyon bízunk benne, hogy a páros olyan sikeres lesz, mint korábban volt."

Csonka elárulta, Janics nem akar foglalkozni Fábiánné nyilatkozataival, egyikre sem reagál. A világ legsikeresebb edzője ugyanis úgy vélekedett a sportnapilapban, a páros ereje már nem biztos, hogy a régi, mert mindkét tagja öregebb lett négy évvel.

Janics telefonon beszélt Fábiánnéval, személyes egyeztetésre viszont nem került sor szerdán, de emiatt talán egyik fél sem bánkódott igazán.

Óriási a tét

"Natasára nagy feladatok várnak, pontosan tudja, hogy óriási a tét, minden edzésen iszonyatos munkát fog végezni, ebben biztos vagyok. A múlt héten tizenhárom kilométert eveztek, és megelőzte a fiúkat is. Minden edzésen meg kell halnia, de tudja a dolgát, és azt is, hogy a szegedi egyesületnek mekkora szüksége van a sikerekre, olimpiai éremre, különösen aranyra."