Anglia nagyon megszívta az elmúlt hetet

2007.10.22. 17:58
Kudarc kudarcot követett az elmúlt öt napban Anglia sportéletében: szerdán futballválogatottjuk Eb-szereplése lett valószínűtlen, szombaton rögbi-vb-döntőt veszítettek, vasárnap bukott Lewis Hamilton.

Sorsfordító EB-selejtezőt játszott múlt szerdán Moszkvában az angol labdarúgó válogatott. Oroszország ellen győzelemmel vagy döntetlennel kijutott volna a jövő évi tornára a csapat, és az első félidő után vezetett is. A másodikban viszont a spanyol bíró befújt egy kamutizenegyest a hazaiaknak, akik utána a győztes találatot is megszerezték, és nyertek 2-1-re.

Az angoloknak így abban kell reménykedniük, a hátralévő meccseken az oroszok nem győzik le Izraelt vagy Andorrát, illetve, hogy Horvátország kikap Macedóniától. Valójában a szigetországi gárda esélye a kijutásra szinte semmi.

Szombaton bizakodva várta Anglia a rögbi-vb döntőjét, ahol kedvenceik címvédőként Dél-Afrikával találkoztak. A meccs végig szoros volt, és döntőnek bizonyult, hogy az angoloknak nem adtak meg egy célt (ami a fociban a gól), így az afrikaiak nyertek. Az érvénytelenített találatnál a videóbíró döntött, az volt a gond, hogy a pontszerző játékos lábfeje mintegy öt centivel a partvonalon kívül volt, ami szabálytalan.

Vasárnap az angol Forma-1-es szupertehetség, Lewis Hamiltonért szorított az ország, a 22 éves újonc favorit volt, mert négy ponttal vezetett Fernando Alonso és héttel Kimi Raikkönen előtt at utolsó futamon.

A srác viszont elrontott első kanyarjai után bepánikolt, lefutott a pályáról, majd hirtelen váltóhiba miatt lelassult a kocsija. Esélye még maradt, mert hatvan köre volt arra, hogy feljöjjön a szükséges ötödik helyre, de csapata, a McLaren elrontotta a taktikáját, így kevés sansza elveszett, csak hetediknek futott be. A világbajnok Kimi Raikkönen lett.

Öt napon belül a három legkedveltebb sportjukban szenvedtek vereséget, már csak egy krikettkudarc hiányzott volna, de abban nem játszottak a múlt héten.