Raikkönen elhagyta a vb-serlegét

2008.01.29. 07:50
Magánéletéről is beszélt a német Bildnek adott interjújában Kimi Raikkönen. A világbajnok elmondta, fogalma sincs, hol lehet a 2007-es győzelméért kapott serleg. Raikkönen gyereket szeretne és szívesen lovagolna a feleségével. De utóbbi nem megy.

Nem tudja Kimi Raikkönen, hová került tavalyi világbajnoki győzelméért kapott hatalmas serleg.

"Nincs nálam, nem is tudom, hol lehet. Talán a Ferrari-gyárban maradt a többi kupámmal együtt. Utána kell kérdeznem. Mindenképp kell nekem, mert elég sokat dolgoztam érte" - nyilatkozta a Bild című német lapnak a finn pilóta, aki múlt decemberben, a monacói motorsportdíj-átadó gálán kapta a trófeát.

Az újság a múlt heti valenciai teszten készített interjút a klasszissal, főleg magánéletéről. Arról is kérdezték, nem szeretne-e családot alapítani.

"Akarok gyereket, de addig nem, amíg a Forma-1-ben vagyok. Most nincs időm a családra, szünet nélkül utazom. De ha ennek vége, a családomnak és a feleségemnek fogok élni."

Nem köztudott, de Raikkönen nős, felesége Jenny Dahlmann volt finn szépségkirálynő. Csak ritkán követi őt a versenyekre, de a Bild megtudakolta, mi ennek az oka.

"Nem fél a Forma-1-től, de szívesebben marad távol tőle. Jobb, ha nem itt ül, hanem a tévében lát engem dolgozni. Megvan a saját élete és hobbija. Én is szívesebben járnék vele lovagolni, de nem megy, mert nem szeretem a lovakat" - válaszolta Raikkönen.

Jenny Dahlmann díjugratónagydíjakon indul, az utóbbi években több drága jószágot is kapott férjétől.