Kipörgették az Ausztrál Open királyait

2008.02.15. 10:29
Január végén tökéletesen játszott a francia Jo Wilfred Tsonga és Novak Djokovics is, bejutottak az ausztrál nyílt bajnokság döntőjébe, de február közepére már meg sem közelítették idény eleji formájukat. Előbbi fáradt lehet, utóbbi betegséggel küszködött.

Az év első Grand Slam-tornájának férfi döntősei közül már egyik sincs versenyben a franciaországi Marseille-ben rendezett 536 ezer dollár összdíjazású tenisztornán.

A francia Jo Wilfred Tsonga, aki a hazai közönségnek is szerette volna megmutatni, nem kifutott eredmény volt a melbourne-i - többek közt Nadal és Murray legyőzése -, már az első körben kiesett, nem bírt a horvát Ancsiccsal. A Muhammad Alira hasonlító játékos 7:5, 7:6-ra veszített a hatalmas termetű horvát ellen. Ancsics most éppen a 135. a világranglistán, ezért is lehetett fájó a francia búcsúja.

A szerb Novak Djokovics az első kört még vette, a másodikban azonban már megállította a francia Simon. A második szett rövidítését még hozta a világranglista-harmadik szerb, a döntő játszmában viszont megadta magát az egyébként címvédő franciának.

Djokovics a Davis Kupában az első meccsét betegsége miatt nem játszotta le, a másodikra kiállt Davigyenko ellen, de 2:1-es vezetésnél gyengeségre hivatkozva feladta. Lehet, még nem pihente ki magát, és kissé meggondolatlanul választotta ki a marseille-i tornát.