Szávayt nagyon megverték Dohában

2008.02.19. 17:01
A világranglista negyvenegyedik helyén álló japán Ai Szugijama egy szoros és egy nullára nyert szettben múlta felül a rangsorban tizennyolcadik Szávay Ágnest. A magyar teniszező sok kettős hibát ütött, sokat hibázott, nem volt esélye, hogy Dohában megélje a második kanyart.

A 2,5 millió dollár összdíjazású dohai tenisztorna első fordulójában Szávay Ágnes kiemelt volt a japán Szugijamával szemben, mégsem lehetett egyértelműen esélyesnek tekinteni.

Részint, mert a múlt héten egy százon kívüli orosztól, Klejbanovától kapott ki, részint, mert a harminchárom éves Szugijama valaha volt nyolcadik is a rangsorban, kiváló adottságokkal rendelkezik most is, és meglehetősen labdabiztos.

Az első szettben 2:2-ig együtt haladtak, utána Szugijama brékelőnybe került, a magyar teniszező igyekezett gyorsan visszajönni, az egyenlítésre meg is voltak az esélyei, de ezeket nem tudta kihasználni.

5:3-nál viszont lehiggadt, amikor a szettért adogatott Szugijama, összeszedte minden tudását, nem hagyta a gyors befejezést, emellett a saját szerváit is hozta, egyenlített. A következő adogatójátékokat mindketten hozták, így a rövidítés döntött. Szávay három pontra volt képes héttel szemben, így elment az első játszma.

A másodikban rögtön elbukta saját adogatójátékát, és ugyan megint megvolt az esélye, hogy azonnal visszanyerje riválisáét, nem sikerült neki, kissé kapkodott.

Érezhető volt, hogy a folytatásban már csak az lesz a kérdés, egyáltalán képes arra, hogy gémet nyerjen. Noha megvolt a sansza, mégis csúnya nulla került a neve mellé. Ilyen összeomlásra eddig nem sokszor volt példa; januárban egy gémet azért összehozott a svájci Patty Schnyder ellen a Federation Kupában.