Hiába kövér, így is túl gyors volt a Hóhér

2008.02.20. 18:37
A korábbi nehézsúlyú világbajnok Herbie Hide ellen készülő, három súlycsoportot hízott Nagy József profi ökölvívó sikerrel hozta felhozó meccsét a Profibox Promotion Flórián téri minigáláján. Nyert a frissiben visszatért Kovács Attila is. Videóriport.

A Herbie Hide elleni márciusi meccsére készülő Nagy Hóhér József felhozó mérkőzésén szeretett volna kicsit többet bokszolni Petróczki István ellen, de ha egy meccset be lehet fejezni, akkor be kell fejezni. Hóhér realista, azt mondja, ha jó bunyó lesz, neki már megérte kiállni Hide ellen. Kovács Kokó István szerint megoldhatatlan a feladat, és reméli, Hóhér edzője megérzi a megfelelő pillanatot, amikor ki kell hívnia bokszolóját a szorítóból.

Herbie Hide kétszer volt a nehézsúly világbajnoka. Két és fél év kihagyás után cirkálósúlyban igyekszik újra felépíteni renoméját, visszatérése óta minden meccsét kiütéssel nyerte, hatból négyet az első menetben. A brit menedzsmentjének nyilván azért van szüksége Nagy Józsefre, mert 18-1-es mérlege alapján úgy tűnhet, jegyzett ellenfelet sikerül legyőznie Hide-nak. Ami miatt sokan féltik a magyar ökölvívót, az a Dancing Distroyer becenevű rivális brutális ütőerején túl az, hogy három súlycsoportot kellett híznia, eddig tizenöt kilóval könnyebben versenyzett.

A Profibox Promotion rendezvényén visszatért a ringbe Kovács Vipera Attila is. Az igazán tehetséges ökölvívó karrierje akkor bicsaklott meg, amikor Rácz Félix menedzser kivonult a sportágból, azóta nem sikerül jegyzett ellenfeleket keríteni számára. Kedden este az általa egyszer már legyőzött Petrovics Jánossal csapott össze, a mérkőzést Kovács Kokó István vezette, aki a negyedik menetben megszüntette az egyenlőtlen küzdelmet, érzékelve, hogy Petrovics képtelen a védekezésre. Kovács pályafutásának folytatásáról egyelőre nincsenek konkrét hírek.