Sarapova vár Szávayra Dubajban

2008.02.25. 09:54
Az orosz Marija Sarapova idén még nem kapott ki, ha nem vett ki belőle sokat a tizenhárom megnyert meccs, akkor Szávay Ágnesnek nem lesz sok esélye ellene a dubaji tornán. Az egykori világelső nagy iramban halad a csúcs felé, vasárnap a dohai tornát nyerte meg Zvonarjova ellen három szettben. A magyar teniszező ugyanott az első körben esett ki.

Az 1,5 millió dollár összdíjazású dubaji tenisztorna első fordulójában az ötödik helyen kiemelt Marija Sarapova Szávay Ágnessel játszik.

Szávay tavalyi nagy menetelése után szeptemberben azt nyilatkozta, nagyon szeretne az orosszal játszani, le akarja győzni őt, mert nem tartja szimpatikusnak a viselkedését, nagyképűsége miatt az egész mezőnyben nincsenek barátnői.

A legfrissebb rangsorban tizenhetedik helyen álló magyar játékos - ennél jobb pozícióban még sohasem volt - jobb formában is találkozhatna Sarapovával, mert ugyan Párizsban döntőbe jutott februárban, de utána és előtte is az első fordulóban búcsúzott a versenyeken, érthetetlen vereségeket szenvedett.

Ezek okaiként említhető, hogy a megnövekedett elvárásokat nem megfelelően kezelte, Antwerpenben például nagyon fáradtan és dekoncentráltan játszott. Most biztosan nem lesz nyomás rajta, nem ő az esélyes.

A top tízes játékosokkal szemben amúgy is pozitív a mérlege, 8-6-ra vezet, ezen most még javíthatna. Ehhez minden tudására szüksége lesz, a legutóbbi szezon végén vállsérülése miatt pihenő Sarapova idén újult erővel tért vissza, még nem kapott ki 2008-ban.

Az Ausztrál Openen simán verte a belga Justine Henint, a legutóbbi dohai tornán pedig csak ő jutott a kiemeltek közül a négy közé, és nyert is.

Szávay a sikeréért húszezer dollárt kapna - az önbizalmának ellenben felbecsülhetetlenül sokat hozna a siker -, ha kiesik, a felével kell beérnie.