Sarapova visszalépett Szávay ellen

2008.02.26. 10:32
A világranglistán a tizenhetedik helyre előrelépő Szávay Ágnesnek még várnia kell, hogy megmérkőzzön az orosz Marija Sarapovával. Az orosz ugyanis váratlanul lemondta kedd délutáni összecsapásukat, hivatalosan vírusos megbetegedéssel indokolt, de gyaníthatóan kimerítette a múlt heti dohai tornagyőzelem.

Az idei két legrangosabb tornát megnyerő - Australian Open valamint a dohai torna -, eddig még meccset sem veszítő orosz Marija Sarapova nem játszik a másfélmillió dollár összdíjazású dubaji tenisztornán - adta hírül Szávay Ágnes menedzsmentje.

Dubajban ötödikként emelték ki, az ellenfele a tizenhetedik helyre előrelépő Szávay Ágnes lett volna, már megvolt a meccs kitűzött időpontja is - magyar idő szerint négykor kezdődött volna -, ám az egykori világelső váratlanul visszamondta a fellépést.

A múlt vasárnap Dohában győztes Sarapova hivatalosan úgy indokolt, hogy nagyon várta a versenyt, de napok óta vírusos megbetegedéssel küszködik, és nem látta értelmét a kockáztatásnak.

Szávay nagyon készült az összecsapásra, tavaly szeptember óta szeretett volna megmérkőzni az orosszal, így viszont a selejtezőből felkerült szerencsés vesztessel kell játszania, aki a japán Morigami lesz, és aki ellen kötelező lenne a győzelme. Még akkor is, ha az elmúlt két tornán már az első fordulóban kiesett, és mostanában finoman szólva sincs kirobbanó formában. A huszonnyolc éves japán az ötvenedik a rangsorban, és kellemetlen, de legyőzhető ellenfél. A találkozóra fél egy előtt nem kerülhet sor, utána viszont az egyes pálya első meccse lesz.