Sima győzelemmel BL-elődöntős a Győr

2008.03.01. 18:40
A Győri Audi ETO női kézilabda csapata továbbra is veretlen az idei szezonban. Görbiczék ezúttal a német Nürnberget verték idegenben BL-csoportmeccsen. A győzelem azt jelenti, a magyar együttes már biztos elődöntős a sorozatban.

Az utolsó két forduló eredményétől függetlenül a Győr bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután Nürnbergben is nyerni tudott. A Nürnberg ugyan vezetett az első percben, de az egész találkozót tekintve ez volt az utolsó öröme a meccsben.

Pálinger remekül védett, büntetőket fogott, és állandósult a 2-3 gólos különbség a győriek javára. Így nem is volt meglepő, hogy a hazaiakon még az időkérés sem segített.

Görbicz - aki 12 gólt szerzett a két gárda első, február 16-i meccsén - kiválóan fogta össze együttesét, parádés passzokkal segítette társait, akik éltek a lehetőségekkel. Emberhátrányban már 15-10 volt az állás, és a szünetig nőtt az előny.

A második félidő elején Pálinger bokasérülést szenvedett, amikor egy védés alkalmával rálépett a labdára. A sajnálatos eset nem vetette vissza az ETO lendületét, a Nürnberg teljesen alárendelt szerepet játszott, és abszolút nem forgott veszélyben a magyar vezetés.

A németek egyre agresszívebbek lettek, de ezzel sem mentek semmire. Képtelenek voltak faragni jelentős hátrányukból még akkor is, amikor a magyar bajnoki listavezetőnél a cserék szerepeltek.

Egyszer ugyan feljöttek négy gólra, de a magyar csapat nem torpant meg és a hajrában szebbnél-szebb gólokat dobva megsemmisítő verést mért a német csapatra. A tizenegy gólos különbség azért is dicséretes, mert Görbiczék hazai pályán csak öttel verték a csoport jelenlegi utolsó helyezettjét.

A Győr változatlanul százszázalékos, ebben a szezonban mind a 30 tétmérkőzését megnyerte, és jövő vasárnap az orosz Lada Toljattit fogadja. A Lada Toljatti (orosz) - Oltchim Valcea (román) mérkőzésen a hazaiak nyertek három góllal, így a győrieknek a hátralévő két meccsen egy pont is elég a csoportelsőséghez. Ha az ETO csoportgyőztesként jut a négy közé, és az elődöntő visszavágóján lehet otthon. A csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Eredmények:

Női BL, középdöntő, 1. csoport, 4. forduló:
Nürnberg (német)-Győri Audi ETO KC 25-36 (13-18)
Lada Toljatti (orosz)-Oltchim Valcea (román) 30-27 (16-14)
Az állás: 1. Győr 8 pont, 2. Lada Toljatti 4, 3. Oltchim Valcea 3, 4. Nünberg 1