Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Két győzelem elég volt az olimpiához

2008.03.02. 14:54
A Mohamed, Knapek, Varga, Ujlaky összeállítású női tőrcsapat bejutott az elődöntőbe a gdanski Világkupán, így már biztos olimpiai résztvevőnek tekinthető. Mostantól már a minél jobb kiemelésért vívnak a magyarok.

Biztossá vált a magyar női tőrcsapat részvétele a pekingi olimpián, miután a gdanski Világkupa-versenyen bejutott a legjobb négy közé.

Mohamedék a tavalyi Európa-bajnoki diadalukkal és világbajnoki negyedik helyezésükkel már korábban nagyon közel kerültek a pekingi játékokhoz, a biztos indulástól csak egy hajszál választotta el őket. Bernát Zoltán szövetségi kapitány a szentpétervári vb-n azt mondta, 99 százalék, hogy ott lesz a csapat Pekingben, s ez a mostani szerepléssel vált biztossá.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie összeállítású együttes a lengyelországi viadal honlapjának tanúsága szerint a 16 között a briteket győzte le magabiztosan, 45-25-re, majd a kínaiak ellen nyert, hasonlóan könnyedén, 45-28-ra. Az elődöntőben aztán 45-23-ra kikapott az orosz alakulattól, így az utolsó összecsapásán a bronzéremért vív majd.

"Az oroszok elleni első két asszó nem jött össze, aztán már elúszott az összecsapás, de nem gond, mert azért jöttünk ki, hogy biztosítsuk olimpiai részvételünket. Ez pedig sikerült, a továbbiakban bármi történik, a magyar csapat ott lesz Pekingben" - jelentette ki az MTI érdeklődésére Bernát Zoltán.

A szakvezető még hozzátette, mostantól csak a majdani kiemelés szempontjából van jelentősége a Vk-versenyeknek. Ezúttal egyébként az élcsoportban a magyarok közvetlen környezetében lévő olaszok, lengyelek és kínaiak sem szerepeltek jobban, a riválisok közül csak az oroszok szereznek több pontot.

Egyéniben, egy nappal korábban három magyar végzett az élcsoportban a lengyelországi viadalon: Mohamed hatodik, Varga 11., Ujlaky pedig 12. lett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!