Gyurcsányiék Brazíliában szambáznának

2008.03.04. 14:21
A magyar futsalválogatott mindenkit lenyomott a gyöngyösi selejtezőkön, még egy pótselejtező, és jöhet az őszi vébé. Vagy nem. A kiemeltek közül a csehek és az ukránok talán legyőzhetők, sorsolás szerdán.

A csapat a vb-selejtező utolsó, vasárnapi meccsén magabiztos játékkal verte a lengyeleket, Macedóniát, Angliát és Lengyelországot legyőzve csoportelső lett, és továbbjutott csoportjából. A torna legjobb magyar játékosának Gyurcsányi Zsoltot választották. A magyar együttesnek még egy pótselejtezőt kell oda-visszavágós rendszerben megnyernie, hogy részt vehessen a brazíliai világbajnokságon.

A tíz selejtezőcsoportból az első helyezettek (Oroszország, Spanyolország, Fehéroroszország, Szlovénia, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Magyarország, Csehország, Olaszország, Ukrajna) és a csoportok két legjobb másodikja (Horvátország, Románia) jutott a rájátszásba.

A sorsolást kiemeléses rendszerben bonyolítják le, az európai ranglista jobbik hat helyezettjéhez sorsolják a másik hat csapatot. A magyar csapat ellenfele az Olaszország, Spanyolország, Portugália, Oroszország, Ukrajna, Csehország hatosból kerül ki.

A kiemelt együttesek játszanak először idegenben, azaz Magyarország itthon kezd, a mérkőzéseket március vége és április közepe között kell megrendezni.

"Elsősorban a csehek ellen látok esélyt, és talán az ukránokkal szemben is, de a másik négy nagyon erős - nyilatkozta Esterházy Márton, az MLSZ futsalbizottságának elnöke a mlsz.hu-nak. - Ez persze nem jelenti azt, hogy nem harcolhatjuk ki a továbbjutást, és egy ilyen remek tornaszereplés után nem is vagyunk pesszimisták. Ha olyan elszántan és motiváltan játszunk majd, mint ezen a három mérkőzésen, bármi megtörténhet. Ezt az is alátámasztja, hogy egyedül az olaszok lettek elsők nagy fölénnyel, a többi csoportban szoros volt a harc."

Az aktuális vilángranglistán a csehek a 14., az ukránok a 8. helyen állnak, a magyar válogatott a 16. A sorsolást az UEFA svájci központjában, Nyonban tartják szerdán 14 órakor.