Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsányiék Brazíliában szambáznának

2008.03.04. 14:21
A magyar futsalválogatott mindenkit lenyomott a gyöngyösi selejtezőkön, még egy pótselejtező, és jöhet az őszi vébé. Vagy nem. A kiemeltek közül a csehek és az ukránok talán legyőzhetők, sorsolás szerdán.

A csapat a vb-selejtező utolsó, vasárnapi meccsén magabiztos játékkal verte a lengyeleket, Macedóniát, Angliát és Lengyelországot legyőzve csoportelső lett, és továbbjutott csoportjából. A torna legjobb magyar játékosának Gyurcsányi Zsoltot választották. A magyar együttesnek még egy pótselejtezőt kell oda-visszavágós rendszerben megnyernie, hogy részt vehessen a brazíliai világbajnokságon.

A tíz selejtezőcsoportból az első helyezettek (Oroszország, Spanyolország, Fehéroroszország, Szlovénia, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Magyarország, Csehország, Olaszország, Ukrajna) és a csoportok két legjobb másodikja (Horvátország, Románia) jutott a rájátszásba.

A sorsolást kiemeléses rendszerben bonyolítják le, az európai ranglista jobbik hat helyezettjéhez sorsolják a másik hat csapatot. A magyar csapat ellenfele az Olaszország, Spanyolország, Portugália, Oroszország, Ukrajna, Csehország hatosból kerül ki.

A kiemelt együttesek játszanak először idegenben, azaz Magyarország itthon kezd, a mérkőzéseket március vége és április közepe között kell megrendezni.

"Elsősorban a csehek ellen látok esélyt, és talán az ukránokkal szemben is, de a másik négy nagyon erős - nyilatkozta Esterházy Márton, az MLSZ futsalbizottságának elnöke a mlsz.hu-nak. - Ez persze nem jelenti azt, hogy nem harcolhatjuk ki a továbbjutást, és egy ilyen remek tornaszereplés után nem is vagyunk pesszimisták. Ha olyan elszántan és motiváltan játszunk majd, mint ezen a három mérkőzésen, bármi megtörténhet. Ezt az is alátámasztja, hogy egyedül az olaszok lettek elsők nagy fölénnyel, a többi csoportban szoros volt a harc."

Az aktuális vilángranglistán a csehek a 14., az ukránok a 8. helyen állnak, a magyar válogatott a 16. A sorsolást az UEFA svájci központjában, Nyonban tartják szerdán 14 órakor.