Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ukrajnát kell megverni Brazíliáért

2008.03.05. 17:01
Idegenben kezdünk, a visszavágót Gyöngyösre viszi az MLSZ. A szövetségi kapitány szerint a magyar futsalválogatottnak van esélye a világranglista-nyolcadik ukránok ellen.

A ma délután Nyonban, az UEFA székházában megtartott sorsoláson a magyar futsalválogatott Ukrajnát kapta ellenfélül a vébéselejtezők lezárását jelentő rájátszásra.

Kozma Mihály szövetségi kapitány örül, hogy olyan ellenfél jutott a válogatottnak, amely ellen lát esélyt a továbbjutásra. "Nagyon örülök, hogy elkerültük a sztárcsapatokat, amelyek ellen két meccsen szinte esélytelenek lennénk. Az ukránok is erősek, de ha összeszedjük magunkat, két jó meccsen lehet sanszunk. Az is jó, hogy itthon játsszuk a második mérkőzést, így kint szoros eredményt kell elérnünk" - értékelte a sorsolást Kozma, aki előzetesen a cseheket vagy pontosan az ukránokat kívánta ellenfélnek.

Esterházy Márton, az MLSZ futsalbizottságának elnöke az Indexnek elmondta, jó passzban van a csapat, és bár az ukránok erősebbek a magyar válogatottnál, a stílusuk fekszik nekünk, van esélyünk ellenük. Az egykori válogatott játékos szerint jó, hogy idegenben kezdünk. Legutóbb 3-0-ra kikaptunk az ukránoktól, de Esterházy szerint a cseheken kívül ellenük van a legnagyobb esélyünk.

A visszavágót, csakúgy, mint a selejtezőt, Gyöngyösön akarja megrendezni a szövetség, hiszen "a pálya az UEFA előírásainak megfelel, jók a körülmények, jó a közönség".

Az ukrán válogatott a világranglistán a nyolcadik, Magyarország a tizenhatodik. Az ukránok a 2004-es világbajnokságon és a tavalyi Európa-bajnokságon is a legjobb nyolc közé jutottak. Az első mérkőzést idegenben játsszuk március 31. és április 2. között, a visszavágót április 14. és április 16. között idehaza.

A további párosítás: Románia-Csehország, Fehéroroszország-Oroszország, Olaszország-Horvátország, Spanyolország-Bosznia-Herzegovina, Szlovénia-Portugália.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?