Szavazzanak Földes Vilmosra, most!

2008.03.12. 14:32
Április 8-án éjfélig a rajongók szavazhatnak arra, ki játssza a világ legjelentősebb biliárdversenyének következő meccsét. A mezőnyben ott van Földes Vilmos, a legjobb magyar játékos is.

Az International Pool Tour honlapján (először a sportág történetében) a rajongók szavazhatják meg, hogy ki játssza 2008 április 29-én a Challenge Match mérkőzéssorozat következő meccsét. A szervezet honlapján több mint harminc országból 235 játékosra lehet szavazni, köztük a legjobb magyar poolosra, Földes Vilmosra is.

Az IPT a világ első számú professzionális billiárdszervezete, az IPT Pool Tour a világ legnagyobb pool-versenysorozata, a sportág legnagyobb alakjai is rendszeresen játszanak itt.

Az egyszeri felhasználók (Basic Members) naponta egyszer, a csókosok (Premium Members) tízszer szavazhatnak. A voksolás április 8-án éjfélkor zárul, a két győztes nevét másnap hozzák nyilvánosságra. A szavazáshoz regisztrálni kell (gyors és ingyenes) az Internationalpooltour honlapján.

Ha ez sikerült, két módon is eljuthatunk Földesi Vilmoshoz: az országok közül Hungaryt választva egy "search" után felugrik név, és máris mehet a klikk: "Vote now!" Ha a versenyzők listáját lapozgatná inkább, Földest a negyedik oldalon találja, az "F" betűnél, aztán megint jöhet a "Vote now!"

A 24 éves, pécsi születésű Földes hétéves kora óta biliárdozik, kilencéves kora óta rendszeresen versenyez. Tizenegy évesen a Magyar Nemzeti Bajnokság felnőtt mezőnyének első osztályában játszott, 13 évesen Guiness-rekorder lett a felnőtt egyéni országos bajnoki cím megszerzésével.

2003-ban a németországi Willingenben megnyerte a junior-világbajnokságot, eddigi legnagyobb sikere pedig a 2007-es pool biliárd-világbajnokság bronzérme.