Judit
3 °C
7 °C

Sebestyén Júlia volt a mi reménységünk

2008.03.19. 23:17
A kedden kezdődött göteborgi világbajnokságon a magyar versenyzőnőtől sokat reméltünk, de már biztos, hogy nem sikerül megismételnie az idei kontinensviadalon nyújtott teljesítményét. A többieknél a tisztes helytállás a cél.

A jégtáncosoknál Barta Krisztina és Tóth Ádám, a férfiaknál az orosz származású, magyar színekben versenyző Tigran Vardanjan, a nőknél Sebestyén Júlia képviseli a magyar csapatot a kedden kezdődött göteborgi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

Sebestyénnek az első tízben kellene végeznie ahhoz, hogy a jövő évi Los Angeles-i világbajnokságon két magyar versenyző indulhasson az olimpiai kvótákért. A 2004-ben Budapesten Európa-bajnok 27 éves tiszaújvárosi versenyző nyolcadik a világranglistán, januárban kiegyensúlyozottan szerepelt az Eb-n, negyedik lett Zágrábban. A mezőny most sokkal erősebb a japán és a tengerentúli indulók miatt, de két jó programmal elérhette volna eddigi legjobb vb-helyezését, amely a 2004-es hatodik hely volt.

A női műsor szerda délelőtt a rövidprogrammal kezdődött. A kűrt csütörtök este mutatja be a legjobb 24 versenyző. Sajnos a magyar egyszer elesett a rövidprogram bemutatása során, így csak a 19. helyen áll pillanatnyilag. Vezet az olasz Carolina Kostner, második a japán Aszada Mao, a harmadik Nakano Jukari.

Sebestyén Júlia

A nőknél Ando Miki a címvédő, előzetesen is azt vártuk, leginkább honfitársaira és a kétszeres Európa-bajnok olasz Carolina Kostnerre kell figyelnie, egyelőre mindannyian megelőzik. A címvédő japán idén még nem nyert versenyt, ám olyan ugrást tud, amit a női mezőnyben csak ő képes versenykörülmények között bemutatni: négyfordulatos Salchowot.

A továbibi címvédők közül a tavalyi férfi is tagja a mezőnynek. A francia Brian Joubert-nek várhatóan a kétszeres vb-aranyérmes svájci Stephane Lambiellel és az Európa-bajnok cseh Tomas Vernerrel kell küzdenie. A magyar Tigran Vardanjan a harmincnegyedik helyen végzett az idei Eb-n, ha eljutna a kűrig, az a csodával érne fel.

A párosoknál német-kínai párharc volt várható, és a papírforma be is jött. Az Aliona Savchenko-Robin Szolkowy Eb-győztes német kettős legyőzte legfőbb riválisát a Qing Pang-Jian Tong kínai duót.

A jégtáncosok versenyében a bolgár Albena Denkova, Makszim Sztavijszkij páros a címvédő, az Eb-második Okszana Domnyina-Makszim Sabalin kettős a múlt héten visszalépett. A hírek szerint Sabalin térdsérülése újult ki, ezért nem lesznek ott Göteborgban. A magyarokat Barta Krisztina és Tóth Ádám képviseli. A fiatal páros a zágrábi kontinesbajnokságon a huszonegyedik helyen zárt, így a vb-n is a tisztes helytállás a cél.

Ez a versenyszám kedden megkezdődött, a kötelező program után Bartáék a 27.-ek. Az élen az Európa-bajnoki ezüstérmes Isabelle Delobel, Olivier Schoenfelder francia duó áll. A jégtáncosok csütörtökön az originállal folytatják, a kűrt a legjobb 24 mutathatja be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?