Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Nincs pénz az olimpiai felkészülésre

2008.03.21. 12:33
Márciusban valószínűleg feléli tartalékait a Magyar Olimpiai Bizottság, és ha a kormánytól nem kapja meg a tavaly megszavazott közel félmilliárdos összeget, hitel felvételére szorul áprilisban. A MOB elfogadhatatlannak és érthetetlennek tatja a bánásmódot, de arra törekszik, hogy a sportolók semmit se érezzenek a gondokból, és a legjobb körülmények fogadják őket Pekingben.

"Egyelőre nincs veszélyben a gazdálkodásunk, mert a tartalékainkat átcsoportosítottuk, a szponzoraink előre utalták az ígért támogatásaikat, a kifizetéseinket átütemeztük, de ha a költségvetésben szereplő 432 milliós állami támogatás nem érkezik meg a napokban, akkor áprilisban százmilliós hitel felvételére kényszerülünk. Hogy a bajainkból az olimpikonok semmit se érezzenek, már felvettük a kapcsolatot az egyik bankkal, amely a szponzorunk is, és ha nem történik változás, hamarosan megkapjuk a kölcsönt" - mondta az Indexnek a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatója.

Molnár Zoltán kifejtette, korábbi rossz tapasztalataik miatt már tavaly novemberben jelezték, hogy az olimpiai felkészülésre szánt összegből januárban szeretnének előleget kapni, mert az év elején folyamatosan kell fizetni a pekingi szervezőbizottságnak.

"Személyesen voltam Kamuti Jenő főtitkárral a szakállamtitkárnál, Elbert Gábornál, előadtuk problémáinkat, de még a szerződés tervezetét sem kaptuk meg, ami szerintem elfogadhatatlan és érthetetlen bánásmód velünk az olimpia évében" - jelentette ki Molnár, aki kissé aggódik a felkészülés finanszírozása miatt.

Elárulta, a pekingi szervezőknek eddig időben fizettek, az olimpikonokat így biztosan komfortos feltételek várják, a feltétlenül szükséges létesítményeket, felszereléseket már kibérelték.

"A formaruhákért járó pénzt átütemeztük, így azokat most nem kell kifizetnünk" - mondta végül Molnár.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!