Valér
-1 °C
0 °C

Két meccset kapott a dartsos magyar tinédzser az Európa-válogatottban

2008.03.25. 14:31
Tax Tibor dartsos volt az első magyar, aki dobálhatott az Európa-válogatottban. Mindkét meccsén kikapott, de a londoni gálán kétségkívül a részvétel volt a fontos.

Vasárnap este érkezett haza az angliai Lakeside Country Clubból, az ifjúsági darts Európa-válogatott Anglia elleni meccséről Tax Tibor. Magyar játékos még soha nem játszhatott ezen a színpadon, Taxot a tavalyi korosztályos világbajnokság megnyerése miatt válogatták be.

Az esemény honlapja szerint a magyar dartsos kétszer állhatott a táblához, szombaton, a torna legelső ifjúsági párjában 3-2-re kikapott David Pallettől, vasárnap 3-0-s vereséget szenvedett James Jenningstől. Tax 23,73-as és 21,49-es nyílátlagot produkált, dobásonként (átlagban) ennyi pontot ért el.

Tax az Indexnek elmondta, 28-14-re a házigazda Anglia győzött. A magyar versenyző úgy tudja, ő volt a legfiatalabb a mezőnyben. Saját értékelése szerint jól játszott, a rendezéssel nem volt tökéletesen elégedett, a versenyzők nem tudták, hogy ki mikor következik, a rendezők mi alapján állították fel a párokat.

Ettől eltekintve Tax jól érezte magát Angliában, jó hangulatú és magas színvonalú verseny volt. A 16 éves magyar elégedett volt az ellátással és a szállással, a hotelből egy parkon keresztül közelítették meg a versenyhelyszínt.

Vereczkey Lajos, a Magyar Darts Szövetség főtitkára az Indexnek azt mondta, az angol szövetségtől még nem érkezett visszajelzés, de ennek az ünnepi hosszú hétvége az oka. A főtitkár bízik a folytatásban, reméli, hogy sikerül szoros kapcsolatot kialakítani a nemzetközi szövetséggel.

Tax az első nem holland vagy brit országból származó versenyző, aki steelvilágversenyt tudott nyerni. 15 évesen diadalmaskodott Hollandiában, az ifjúsági kategóriában, egy hazai élversenyző ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!