Meccslabdákról kapott ki szegény Czink

2008.03.26. 08:56
Kiesett Czink Melinda, csak Szávay Ágnesért szoríthatunk a szerdán kezdődő, 3,77 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna női egyesében. A legjobb 32 kiemelt a második fordulóban kezd, a nőknél és a férfiaknál is.

A fötáblára jutásért vívott csatában Czink Melinda három játszmában szenvedett vereséget a világranglistán jóval előkelőbb helyen álló orosz Voszkobojeva ellen. Az első szettet az ellenfél nyerte, a másodikban a magyar diadalmaskodott. A döntő játékban mindkét teniszező két-két alkalommal vette el egymás adogatását, viszont 6:5-nél és 40:30-nál Czinknek volt mérkőzéslabdája, amelyet az orosz hárítani tudott, majd megnyerte a pontot. A rövidítésben is Czink állt jobban, de 5:3-as vezetése után kiengedett, végül Voszkobojeva 7:5-re nyert és bejutott a legjobb 96-ba.

A férfiak versenyében Roger Federer az első kiemelt. A világelső a Gael Monfils-John Isner párharc győztesével kezd a második fordulóban. A második kiemelt Nadal első ellenfele az argentin Roitman és a német Benjamin Becker párharc győztese lesz. A cím védője, az Indian Wells-i nyerő, Novak Djokovics vagy az argentin Callerit, vagy a dél-afrikai Andersont kapja, míg a negyedik helyre rangsorolt argentin Nalbandian első ellenfele a lett Gulbis és a szlovák Hrbaty párharc továbbjutója lesz.

Mind a nők, mind a férfiak szerdán, magyar idő szerint 15 órakor kezdik meg a küzdelmeket a főtáblán. Akkor indul a Vesznyina-Lihovceva párharc is. A két orosz küzdelmének győztese lesz Szávay Ágnes első ellenfele. Szávay erőnyerőként a legjobb 64 között van, a 15. helyen emelték ki.

Eredmények:

Női egyes, selejtező: Voszkobojeva (orosz)-Czink (magyar) 6:3, 4:6, 7:6.