Talmácsi szezonja csak most kezdődik

2008.03.28. 09:32
A katari motorhiba után Jerezben javítana a 125 köbcentis motoros kategória világbajnoka, Talmácsi Gábor. Egy éve nyert ott, de riválisai nagyon erősek: a csapattárs spanyol Sergio Gadea és a teszteken rendkívül gyors angol tinédzser, Bradley Smith.

Motorhibája után a hétvégi Spanyol Nagydíjon javítana Talmácsi Gábor. Az Aprilia-pilóta gépe a szezonnyitó katari futamon kétszer megragadt, így a világbajnok csak tizenkettedik lett.

A győzelem nagy lökést adna (Fotó: talma.hu)

Tavaly Jerezben győzött, így újra jók az esélyei. Hiába címvédő, nem ő a favorit: a Közel-Keleten kificamodott kulcscsonttal rajthoz állt, mégis győztes csapattársa, Serio Gadea hazai pályán indul, közel kétszázezer honfitársa fogja buzdítani.

A téli teszteken Andalúziában volt nála is gyorsabb, a tinédzser Bradley Smith. Az angol Katarban az első rajtkockából indult, de futama nem sikerült az Aprilia műszaki problémái miatt. Pontot sem szerzett, mindenképp javítani akar, hogy vb-sanszát megtartsa.

Hátránya 25 pont Gadea mögött, de Talmácsi sincs sokkal jobb helyzetben, 21 egységgel van lemaradva.

A futamot ezúttal természetesen nem villanyfényben, hanem a szokásos nappali időpontban rendezik, Talmácsiék délelőtt 11 órakor startolnak vasárnap, a tavaszi óra-előreállítás napján.