Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pekingért pingpongoznak Pótáék

2008.04.01. 11:22
Szerdától vasárnapig Nantes-ban rendezik az asztaliteniszezõk európai olimpiai kvalifikációs versenyét, amelyen öt magyar játékos próbál szerencsét. Eddig csak Tóth Krisztina szerzett kvótát, de ha még két társa kijutna, csapatban is indulhatnánk.

A francia városban az asztaliteniszezõk európai olimpiai kvalifikációs versenyén 11-11 férfi és nõ szerzi meg az ötkarikás részvétel jogát. Miután minden ország annyi versenyzõt indíthat a viadalon, ahány kvótalehetõsége még van, a magyar színeket két hölgy, Lovas Petra és Póta Georgina, valamint három férfi, Jakab János, Zwickl Dániel és Zombori Dávid képviseli.

Tóth Krisztina világranglista-helyezése alapján már biztosította részvételét pályafutása negyedik olimpiáján. Mellette az Európa-bajnok és világbajnoki ötödik helyezett csapat másik két tagja, Póta és Lovas is arra törekszik, hogy Nantes-ban megszerezzék önmaguk és ezáltal a csapat számára a pekingi repülõjegyet. A kínai fõvárosban páros helyett csapatversenyt rendeznek, az egyéni kvalifikációk határozzák meg a részt vevõ együttesek listáját.

A nõk sikerére jó esély mutatkozik, hiszen a nantes-i versengésben a vasárnap magyar bajnoki címet szerzett Póta a 2. kiemelt, az ob ezüstérmese, Lovas pedig a 12. pozíciót kapta. Könnyû dolguk biztosan nem lesz, mert az európai selejtezõ is hemzseg a kínai születésû játékosoktól.

A férfiak arra törekszenek, hogy két sikertelen próbálkozás után végre legyen egyáltalán olimpiai résztvevõje a szakágnak. A csapat eredményei egyre jobbak, Harczi Zsolt, a válogatott szövetségi kapitánya joggal optimista, reméli, hogy legalább egy játékosa kvótát szerez. Mondta mindezt annak ellenére, hogy a három játékos egyike sem kiemelt, ami azt jelenti, hogy már a selejtezõ csoportmérkõzések során bravúrra van szükségük a továbbjutáshoz. Jakab és Zwickl jó formát mutatott a budaörsi ob-n, mellettük a rutinos, de sérüléssel bajlódó Pázsy Ferenc helyére beugró 20 éves Zombori kap lehetõséget.

Ők öten

A szerdától vasárnapig tartó kvalifikációs verseny magyar résztvevõi:
nõk: Póta Georgina, Lovas Petra
férfiak: Zwickl Dániel, Jakab János, Zombori Dávid