István, Vajk
17 °C
34 °C

16 éves tornász menti meg a magyarokat

2008.04.02. 17:04
A magyar női tornászcsapat nem álmodozhat arról, hogy pontszerző helyezésekért legyen harcban a csütörtökön kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon, mi több, a tizedik hely is komoly eredmény lenne. A tizenhat éves olimpikon, Böczögő Dorina ugyanakkor döntős lehet akár két szeren is. Böczögő a pekingi magyar küldöttség legfiatalabb tagja.

Jól sikerült a pódiumedzés a Böczögő Dorina, Korcsmáros Enikő, Gombás Laura, Csillag Tünde és Csiszár Anna összetételű magyar csapatnak a franciaországi Clermont-Ferrand-ban, ahol csütörtökön kezdődik a női tornászok Európa-bajnoksága. Az olimpiai résztvevő Böczögő mind a négy szeren kiváló gyakorlatokat mutatott be, a tavalyi Eb 7. helyezettje, Korcsmásos Enikő ugrásban remekelt, Gombás Laurának a talajgyakorlata emelkedett ki.

Draskóczy Imre csapatvezető elégedett a lányokkal, még egy napjuk van, hogy a szerekhez hozzászokjanak. A talaj és a korlát kicsit más, mint itthon, a korlát szokatlan - rugalmasabb és puhább -, a talaj kifejezetten puha.

Böczögő Dorina a gerendán

Az Eb-n minden szeren az előre megjelölt három sportoló eredményét veszik figyelembe a végelszámolás során, és már kialakult, hogy szerenként ki indul. Böczögő mind a négyen - talajon és ugrásban számíthat a legtöbbre -, Korcsmáros ugrásban, felemáskorláton és gerendán, Gombás talajon, gerendán és felemáskorláton, Csillag Tünde ugrásban és talajon kap lehetőséget.

A magyarok a harmadik csoportban kaptak helyet, többek között legnagyobb riválisaikkal, a németekkel és a finnekkel is egyszerre lépnek a szerekhez, a mieink ugrással kezdenek.

A németek bejutottak a tavalyi világbajnokságon a legjobb tizenkettő közé, így ott lehetnek az olimpián, ha a magyar csapat tudja velük tartani a lépést, joggal lehet reménykedni a jó helyezésben.

A tizenhatodik születésnapját februárban betöltött Böczögő Dorina így nyilatkozott: "Jól telt az első két nap, kezdem megszokni a szereket. Izgatottan vártam a pódiumedzést, talán az ugrásom még jobban is sikerülhetett volna. Alig várom, hogy bemutatkozzam életem első felnőtt kontinensviadalán."

Az orosházi versenyzőnek ez lesz a második komoly világversenye, tavaly a stuttgarti világbajnokságon az ötvenegyedik helyen végzett egyéniben, ezzel szerezte meg az olimpiai indulás jogát.

Böczögő a hazai torna nagy ígérete, de vélhetően csak a londoni olimpián lesz esélye arra, hogy döntőbe kerüljön, Most az egész pekingi küldöttség alighanem legfiatalabb tagja lesz.