Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

16 éves tornász menti meg a magyarokat

2008.04.02. 17:04
A magyar női tornászcsapat nem álmodozhat arról, hogy pontszerző helyezésekért legyen harcban a csütörtökön kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon, mi több, a tizedik hely is komoly eredmény lenne. A tizenhat éves olimpikon, Böczögő Dorina ugyanakkor döntős lehet akár két szeren is. Böczögő a pekingi magyar küldöttség legfiatalabb tagja.

Jól sikerült a pódiumedzés a Böczögő Dorina, Korcsmáros Enikő, Gombás Laura, Csillag Tünde és Csiszár Anna összetételű magyar csapatnak a franciaországi Clermont-Ferrand-ban, ahol csütörtökön kezdődik a női tornászok Európa-bajnoksága. Az olimpiai résztvevő Böczögő mind a négy szeren kiváló gyakorlatokat mutatott be, a tavalyi Eb 7. helyezettje, Korcsmásos Enikő ugrásban remekelt, Gombás Laurának a talajgyakorlata emelkedett ki.

Draskóczy Imre csapatvezető elégedett a lányokkal, még egy napjuk van, hogy a szerekhez hozzászokjanak. A talaj és a korlát kicsit más, mint itthon, a korlát szokatlan - rugalmasabb és puhább -, a talaj kifejezetten puha.

Böczögő Dorina a gerendán

Az Eb-n minden szeren az előre megjelölt három sportoló eredményét veszik figyelembe a végelszámolás során, és már kialakult, hogy szerenként ki indul. Böczögő mind a négyen - talajon és ugrásban számíthat a legtöbbre -, Korcsmáros ugrásban, felemáskorláton és gerendán, Gombás talajon, gerendán és felemáskorláton, Csillag Tünde ugrásban és talajon kap lehetőséget.

A magyarok a harmadik csoportban kaptak helyet, többek között legnagyobb riválisaikkal, a németekkel és a finnekkel is egyszerre lépnek a szerekhez, a mieink ugrással kezdenek.

A németek bejutottak a tavalyi világbajnokságon a legjobb tizenkettő közé, így ott lehetnek az olimpián, ha a magyar csapat tudja velük tartani a lépést, joggal lehet reménykedni a jó helyezésben.

A tizenhatodik születésnapját februárban betöltött Böczögő Dorina így nyilatkozott: "Jól telt az első két nap, kezdem megszokni a szereket. Izgatottan vártam a pódiumedzést, talán az ugrásom még jobban is sikerülhetett volna. Alig várom, hogy bemutatkozzam életem első felnőtt kontinensviadalán."

Az orosházi versenyzőnek ez lesz a második komoly világversenye, tavaly a stuttgarti világbajnokságon az ötvenegyedik helyen végzett egyéniben, ezzel szerezte meg az olimpiai indulás jogát.

Böczögő a hazai torna nagy ígérete, de vélhetően csak a londoni olimpián lesz esélye arra, hogy döntőbe kerüljön, Most az egész pekingi küldöttség alighanem legfiatalabb tagja lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?