Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kézilabda csapataink a négy közé jutásért játszanak hétvégén

2008.04.03. 15:56
Három kézilabda csapatunk is megmérkőzik a hét végén a kupasorozatok négyes elitjébe való bejutásért. A hölgyeknél egyedül a Ferencváros női csapata maradt állva, nekik Volgográdban kell megmutatniuk, hogy valóban esélyesek, akár a végső sikerre is. A Fotex kilencgólos vereséget szenvedett a Flensburg ellen, a Szeged mindössze egygólos előnyt szerzett itthon a spanyol Bidasoa ellen. Egyikük helyzete sem könnyű.
A Ferencváros a Bajnokok Ligájában annyival kedvezőbb helyzetben van a két férfi csapatnál, hogy ők még az első meccsre készülnek. Igaz nem a legkedvezőbb előjelekkel, mert sokáig arról szóltak a hírek, hogy arra sincs pénze a Fradinak, hogy kiutazzon. A szakosztály vezetése azonban előteremtette a hiányzó összeget, így nincs akadálya annak, hogy Kökényék összemérjék erejüket az igen magas, és erőteljes orosz csapattal.

A hangulat bizakodó, ám azt ne feledjük el, hogy eddigi két fontos idegenbeli meccsét elbukta a csoportmeccseken Németh András társulata. Talán most nem kerülnek hátrányba a hölgyek. Ha kis különbségű vereséggel megússzák, alighanem boldogok lesznek, mert itthon fölényes győzelmet arattak eddig valamennyi ellenfelük ellen. Csak az volt a kérdés, hogy tíz alatt megússza-e az ellenfél.

A Fotex továbbjutási reményei lecsökkentek

A Fotex múlt heti németországi vendégjátékán megmagyarázhatatlan tízperces rövidzárlat következett be, ennek következtében továbbjutási reményeik jócskán lecsökkentek.

A kilencgólos hátrány első hallásra soknak tűnik, de ez még nem ledolgozhatatlan hátrány. Az viszont egyértelmű, hogy ehhez szükséges: végre ne csak az idegenlégiósok parádézzanak.

A Pick-Szegednek bravúrra lenne szüksége

A Pick-Szeged jóllehet vezetett már hét góllal is a spanyol sztárcsapat, a Bidasoa ellen, végül egyet sikerült megőriznie az előnyből az előző mérkőzésen. Alighanem ők maguk is többre számítottak.

Nekik bravúrra lenne szükségük, ha tovább akarnak jutni a bajnokságban gyengélkedő iruniak ellen. A francia világbajnok Patrick Cazal vezette hazaiak nyilván másként gondolkodnak.