Kézilabda csapataink a négy közé jutásért játszanak hétvégén

2008.04.03. 15:56
Három kézilabda csapatunk is megmérkőzik a hét végén a kupasorozatok négyes elitjébe való bejutásért. A hölgyeknél egyedül a Ferencváros női csapata maradt állva, nekik Volgográdban kell megmutatniuk, hogy valóban esélyesek, akár a végső sikerre is. A Fotex kilencgólos vereséget szenvedett a Flensburg ellen, a Szeged mindössze egygólos előnyt szerzett itthon a spanyol Bidasoa ellen. Egyikük helyzete sem könnyű.
A Ferencváros a Bajnokok Ligájában annyival kedvezőbb helyzetben van a két férfi csapatnál, hogy ők még az első meccsre készülnek. Igaz nem a legkedvezőbb előjelekkel, mert sokáig arról szóltak a hírek, hogy arra sincs pénze a Fradinak, hogy kiutazzon. A szakosztály vezetése azonban előteremtette a hiányzó összeget, így nincs akadálya annak, hogy Kökényék összemérjék erejüket az igen magas, és erőteljes orosz csapattal.

A hangulat bizakodó, ám azt ne feledjük el, hogy eddigi két fontos idegenbeli meccsét elbukta a csoportmeccseken Németh András társulata. Talán most nem kerülnek hátrányba a hölgyek. Ha kis különbségű vereséggel megússzák, alighanem boldogok lesznek, mert itthon fölényes győzelmet arattak eddig valamennyi ellenfelük ellen. Csak az volt a kérdés, hogy tíz alatt megússza-e az ellenfél.

A Fotex továbbjutási reményei lecsökkentek

A Fotex múlt heti németországi vendégjátékán megmagyarázhatatlan tízperces rövidzárlat következett be, ennek következtében továbbjutási reményeik jócskán lecsökkentek.

A kilencgólos hátrány első hallásra soknak tűnik, de ez még nem ledolgozhatatlan hátrány. Az viszont egyértelmű, hogy ehhez szükséges: végre ne csak az idegenlégiósok parádézzanak.

A Pick-Szegednek bravúrra lenne szüksége

A Pick-Szeged jóllehet vezetett már hét góllal is a spanyol sztárcsapat, a Bidasoa ellen, végül egyet sikerült megőriznie az előnyből az előző mérkőzésen. Alighanem ők maguk is többre számítottak.

Nekik bravúrra lenne szükségük, ha tovább akarnak jutni a bajnokságban gyengélkedő iruniak ellen. A francia világbajnok Patrick Cazal vezette hazaiak nyilván másként gondolkodnak.