Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Agassi-verő Clavet révbe ért

2008.04.03. 15:43
Két férfi tenisztorna ért a végéhez vasárnap. Mindkettőn meglepetés született, hiszen a nagymenők már a küzdelem elején búcsúztak. Scottsdale-ben Francisco Clavet nyert, míg Delray Beachen az eddig igen hullámzó teljesítményt nyújtó amerikai Gambill. A hölgyek Indian Wells-i szupertornáján még csak a harmadik fordulónál tartanak, de két korábbi nagyság, Szeles és Sanchez-Vicario is már búcsút intett. Mint ahogy sajnos Kuti Kis Rita is.
Magyar szempontból kétségkívül Kuti Kis Rita szereplése volt az érdekes. Kevésszer állt mellé így a szerencse, mint ezúttal, Indian Wellsben. Első mérkőzésén ugyanis egy selejtezőbeli ellenféllel került össze, ami mindenképpen nagy könnyebbség. Rita nem is borította fel a papírformát, magabiztosan nyert a szlovák Hantuchova ellen. Ezek után a második fordulóban a 24. helyen rangsorolt spanyol Serna következett, de Rita nem bírt balkezes vetélytársával(6:2, 6:3).

Mint elmondta: ritkán szokott balkezessel játszani, és ez hátrányosan érintette. Emellett bevallotta: hiba nélkül játszott riválisa, akit ugyan salakon tartanak jobbnak, ám ezúttal a kemény felületen is bátran játszott, az adogatásai pedig rendre jól sikerültek. Két játszmában hajtott fejet a spanyol hölgy előtt. Serna a diadal után a bolgár Maleevát kapta ellenfélül, de az ő legyőzése már megoldhatatlan feladat volt számára (7:5, 6:2).

Szeles Mónika sem időzött tovább Ritánál a gyönyörű környezetben. Őt az olasz Garbin verte meg, aki tavaly a Római Akadémián aratta első egyesbeli sikerét. Párosban itthon ismertebb volt mindaddig a neve, hiszen Marosi Katalin volt egy időben a partnere. Garbin győzelme után újabb bravúrra már nem volt képes, a japán Sugiyama nagy falat volt számára.

Az egykori világelső Arantxa Sanchez is kiesett, csakúgy, mint Sandrine Testud, aki pár hete Tokióban döntőt játszott. Előbbit a francia Dechy, utóbbit az amerikai Raymond leckéztette meg. A többi esélyes, Hingis, Davenport, és a Williams testvérek imponálóan menetelnek.

Francisco Clavet
A férfiaknál a scottsdale-i 400 ezer összdíjazású viadalon a spanyol Francisco Clavet nyert. Pedig amikor a sorsolást kézhez vette, alighanem megfordult fejében a gyors búcsú lehetősége. Az első ellenfele ugyanis André Agassi volt, aki az összecsapásuk mindössze egy meccset bukott el idén. Clavét viszont fittyet hányt az esélyekre, és megverte Agassit (6:1, 6:7, 7:5).

Agassi elismerte, ő ugyan balszerencsés volt, de nem vitatta: ellenfele káprázatos napot fogott ki. Ez a győzelem pedig hatalmas lökést adott a spanyolnak, és a második kiemeltnek sorsolt úton valósággal begyalogolt a döntőbe. Ott az ugyancsak esélyesebb világranglista ötödik svéd Magnus Normant kapta ellenfélül, de a lendület még ellene is kitartott (6:4, 6:2).

John Gambill eddig leginkább azzal hívta fel magára figyelmet, hogy az év eleji Hopman kupában sorozatban veszített. Delray Beachen - 350 ezer dollárért - azonban nem ismert kegyelmet, és igazolta, hogy hatalmas küzdő. Úgy jutott be a döntőbe, hogy kétszer hozott vissza úgy meccset, hogy meccslabdáról fordított. Mindkétszer hármat hárított, aztán nyert. A döntőben a némileg ismeretlenebb belga Malisse-szel hozta össze a sors, és ő nem jelentett neki komoly akadályt (7:5, 6:4).

A héten már - a hölgyekhez hasonlóan - a férfiak is Indian Wellsben játszanak.