Serena Williams bosszút forral Miamiban

2008.04.03. 07:53
A negyeddöntőhöz érkeztek a férfiak is a 3,77 millió dollár összdíjazású miami tenisztornán. Nem született meglepetés, érik a Nadal-Federer szuperdöntő. A spanyol már továbbjutott, a svájcinak ma Roddicket kell megvernie. A nőknél Zvonareva is elődöntős, Jankovics fél meccset játszott.

Berdych simán, két játszmában, Nadal az elsőt elveszítve, három szettben nyerte a mérkőzését. A cseh meccse egy óra tizenöt perc alatt ért véget, Nadal négy perc híján két óra alatt végzett. Tomas Berdych idei legjobb eredményét érte el. Ebben az esztendőben egy negyeddöntő volt a legjobbja, amit még január elején, Sydneyben hozott össze. A világranglistán 10. helyen álló versenyző idei mérlege Miami előtt: 8 győzelem és 5 vereség. Idáig három elsőséggel dicsekedhet, ebben van egy Masters Series is, még 2005-ben, Párizsban. Tavaly Halléban nyert ATP-tornát.

A negyeddöntő másik ágán ma Federer Roddickkel, Davigyenko Tipszarevicssel találkozik. Az előbbi párosításnak van nagyobb hagyománya, ez lesz a két versenyző 17. mérkőzése. Andy Roddicknak lesz miért visszavágni, az eddig lejátszott 16-ból 15-öt Federer nyert. Az egyetlen Roddick-siker 2003-ban, a montreali kemény pályás viadalon született.

A viadalt a 20. helyen kezdő Zvonareva biztosan előkelőbb pozícióban fejezi be majd. Most a 13. helyre rangsorolt honfitársát, Dinara Szafinát verte két játszmában. Nagy csatát hozott a meccs, az első játszma majdnem egy óráig tartott. Zvonareva idén már másodszor nyert Szafina ellen, Doha után Miamiban is győzni tudott, így kettejük párharca jelenleg 5-3-ra áll Szafina javára. A szerb Jankovicsnak nem kellett végigjátszania a meccsét, orosz ellenfele sérülés miatt feladta. Már az első szett végén ötperces ápolást kért Gyementyjeva, de visszatért, hogy újabb négy játék után végleg feladja a találkozót.

Az elődöntőben Serena Williams Kuznyecován vehet elégtételt testvére kiesése miatt, Jelena Jankovics Zvonarevával találkozik. Ez utóbbi párharcban 2-2 az állás. Legutóbb Jankovics nyert 2007-ben, Aucklandban. Serena Williams háromszor verte meg Kuznyecovát, az orosz egyszer tudott nyerni. A világranglistán 8. Serena éppen Moszkvában nyert legutóbb Kuznyecova ellen.

Eredmények:

Férfi egyes (3,77 millió dollár), Negyeddöntő: Berdych (10., cseh)-Andrejev (31., orosz) 6-4, 6-4, Nadal (2., spanyol)-Blake (9., amerikai) 3-6, 6-3, 6-1.
Női egyes (3,77 millió dollár), Negyeddöntő: Zvonareva (19., orosz)-Szafina (13., orosz) 7-5, 6-4, Jankovics (4., szerb)-Gyementyjeva (10., orosz) 6-1, 3-1, Gyementyjeva feladta.