Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Federert most már rendre megverik

2008.04.04. 09:29
Két nagy esélyes is elvérzett a miami szupertornán. Jól megy az amerikaiaknak, a férfiaknál a világelső Federert Andy Roddick győzte le három játszmában, a nőknél jó formába lendült Serena Williams nyert ugyanilyen arányban az orosz Kuznyecova ellen.

Nem kis meglepetést hozott a férfiak negyeddöntőjében, hogy Andy Roddick legyőzte Roger Federert. Az amerikai életében ez a bravúr másodszor sikerült, többbnyire (15-ször) kikap a svájcitól. Az első játszma nagy küzdelemet hozott, rövidítésben nyert Roddick. A másodikat hozta Federer, a harmadikban 29 perc is elég volt az amerikainak, Roddick kétszer is elvette Federer adogatását, összesen 115 perc alatt legyőzte nagy vetélytársát.

Érdekesség, hogy Federer idén már negyedszer vesztett, míg tavaly az egész szezonban csak kilencszer kapott ki. Roddick ellen sokat rontott, 23 ki nem kényszerített hibája volt, csak 90 pontot csinált, egyszer kettős hibát is vétett. Roddick remekel idén, két tornát megnyert, és mindössze három veresége van, az elődöntőben a szerb Tipszarevicset simán verő orosz Davigyenko ellen mérkőzik.

Serena Williams visszavágott Kuznyecovának. Az orosz lány a másik Williams ellen már nem tudott parádézni. A gigászi küzdelemben az első szettet Kuznyecova, a másodikat Willaims nyerte. A meccs fordulópontja a döntő játszma 3-3-as állásánál következett be. Látszott, hogy az orosz elkészült az erejével. Williams hozta a saját adogatását, majd bár négy bréklabdát hárított az orosz, mégis elvette az övét. A mérkőzésért adogatott, de Kuznyecova utoljára összekapta magát, 40-15-re elhúzott. Egy ász, majd egy remek ritörn után máris egyenlő volt. Innen már csak idő kérdése volt, mikor húzza be a meccset Serena. Az amerikai végül 2 óra és 46 perc alatt megnyerte a meccset.

A döntőben az a Jankovics lesz lesz az ellenfele, aki nagyon simán verte az orosz Zvonarevát az elődöntőben. Serena Williams megvédheti elsőségét. Hatodszor játszik a miami torna döntőjében, négy alkalommal már nyerni tudott, legutóbb tavaly. Jankovics ellen 3-2-re vezet.

Eredmények

Férfi egyes (3,77 millió dollár), Negyeddöntő: Roddick (6., amerikai)-Federer (1., svájci) 7-6, 4-6, 6-3, Davigyenko (4., orosz)-Tipsarevics (szerb) 6-2, 6-1.
Női egyes (3,77 millió dollár), Elődöntő: Serena Williams (8., amerikai)-Kuznyecova (3., orosz) 3-6, 7-5, 6-3, Jankovics (4., szerb)-Zvonareva (19., orosz) 6-1, 6-4.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!