Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Az oroszok megalázták a Leverkusent

2008.04.04. 11:34
Három döntetlen mellett egy bravúros idegenbeli siker született az UEFA-kupa negyeddöntőinek első mérkőzésein. A Bayern nem tudta előnyre váltani fölényét, míg a Zenit bemutatót tartott a rendkívül gyors támadójátékból.

Bayer Leverkusen-Zenit 1-4

Aki látta a találkozót, ízelítőt kapott az ötletes és gyors orosz fociból. Stabil védekezésük mellett villámgyorsan játszották át a középpályát, rengeteg bonyodalmat okoztak. Bár döntetlennel ért véget az első félidő, sokkal veszélyesebbnek tűnt a Zenit. A második félidőben a fölény gólokban is megmutatkozott, 8 perc alatt lőttek hármat, így az orosz gárda története során először nagy eséllyel juthat európai kupaelődöntőbe.

Michael Skibbe, a Leverkusen trénere: "Ahogy tavaly az Osasunával, úgy idén a Zenittel szemben omlott össze a csapat. Az első félidőben még kiegyenlített játék folyt, a másodikban átfutottak rajtunk. Nagyon szomorú vagyok, mert nem is volt egy szinten a két csapat. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de a Zenit magabiztossága hátha megbosszulhatja magát, és meglephetjük őket a visszavágón."

Dick Advocaat, a Zenit edzője: "Megérdemelten nyertünk, ahogy játszottunk, az több volt, mint fantasztikus. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, a játékosaim ott voltak fejben, maximálisan végrehajtották az utasításokat. Azt gondolom, lebecsültek minket, ez is az oka a nagyarányú sikerünknek. Remélem, a jövő héten is megverjük a Leverkusent."

Rangers-Sporting 0-0

Foci helyett birkózás, támadásépítés helyett rombolás, nem láthatott gólt az Ibrox Park közönsége. A Sportingnak a sok sérültje miatt nem is lehetett más célja, mint a nagyobb arányú vereség elkerülése, úgy is játszottak. Nyomott a hazai csapat, de hiányzott az ötlet a játékukból, a Sporting meg rombolta a skót akciókat. Leandro Grimi a második félidőben tesztelte először Allan McGregor kapust, majd Vukcsevics ziccert hibázott. Idegenben kell gólt rúgnia a Rangersnek, ha tovább szeretne jutni, ehhez a tegnap látottaknál többet kell mutatnia.

Walter Smith, a Rangers menedzsere nem panaszkadott a 0-0-s döntetlen miatt: "Elégedett vagyok az eredménnyel, mivel elég kevés lehetőség adódott a találkozó folyamán, igaz, kicsit többet is tesztelhettük volna a Sporting kapusát. Ebben a szezonban a Lyon, a Stuttgart és a Panathinaikosz otthonában is képesek voltunk a gólszerzésre, ezért azt gondolom, ez Lisszabonban sem lesz másképp. Tudjuk, hogy gólt kell rúgnunk, úgy is fogunk cselekedni."

Paulo Bento, a Sporting edzője: "Természetesen az volt a célunk, hogy megnyerjük a meccset, de a Rangers kiválóan védekezett. Nekünk otthon kell jobban játszanunk. Az első félidőben gondjaink voltak a támadások befejezésével, a másodikban már határozottabbak voltunk. A visszavágón mi vagyunk az esélyesebbek, bár ha a Rangers gólt lő, akkor nekünk kettőt kell. Azt gondolom, jobb csapat vagyunk."

Bayern München-Getafe 1-1

Zuhogó esőben az első negyedórában a Getafe át sem jött a Bayern térfelére, és nagyon úgy tűnt, a spanyolok méretes zakóba futnak bele. Aztán Luca Toni gólja a Getafét nyugtatta meg. Villámgyorsan a Bayern kapuja elé tudtak érni, helyzeteket is kidolgoztak. A Bayern óriási erőfölényben érezte magát, és ez elbizakodottá is tette a német játékosokat. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a vendégek számára a lehető legjobb pillanatban, az utolsó percben Cosmin Contra révén megszületett az egyenlítés. Az története első európai kupaidényét játszó Getafe méltón szeretné ünnepelni fennállása negyedszázados jubileumát. Erre kiváló alkalmat adhat a Bayern elleni visszavágó.

Ottmar Hitzfeld, a Bayenr edzője: "Nagyon jól játszottunk az első félidőben, állandó nyomás alatt tartottuk a Getafe kapuját. A második félidő első tíz percében jobban játszottak a spanyolok, de visszavettük a kezdeményezést. Helyzeteinket azonban sorra elhibáztuk. Ahogy ilyenkor lenni szokott, mi támadtunk, és az ellenfél rúgott gólt. Kiváló csapat a Getafe, egyetlen percre sem adta fel, igaz, nekünk legalább tíz ziccerünk volt, nekik kettő-három. Nehéz lesz, de a Bundesligában nem egyszer bizonyítottuk, idegenben is nagyon erősek vagyunk."

Michael Laudrup, a Getafe trénere: "Azt gondolom, a találkozó előtt nyilvánvaló volt a két csapat közti különbség. Az elején teljesen beszorítottak minket, viszont sikerült kijönni, és véleményem szerint az utolsó 20 percben már mi irányítottuk a játékot. A második félidőben éreztem, hogy nem fogunk kikapni, nagyon bíztam abban, hogy sikerül gólt szereznünk. A visszavágón 50-50 százalék az esélye mindkét csapatnak."

Fiorentina-PSV 1-1

Védekező taktikával küldte pályára csapatát Sef Vergoossen, ezért is maradt a kispadon végig Dzsudzsák Balázs. Aztán a védekezés mellett támadásvezetésre is futotta a PSV erejéből. A Fiorentina óvatos taktikája sem vált be ezen az estén, így előny nélkül kénytelenek várni a visszavágót. Hiába kérte Prandelli a játékosait, hogy az Everton ellen mutatott offenzív játékot játsszák, mégis a PSV harcolt ki némi mezőnyfölényt az első félidőben, bár kapura szintén nem voltak veszélyesek. Adrian Mutu törte meg a gólcsendet, Frey kirúgásából Kutu lőtt gólt, majd Gomes sajnálatos sérülése miatt nehéz helyzetbe kerültek a hollandok, ahonnan Koevermans bombagóljával másztak ki. Többet támadott a vendégcsapat, és bizony Freynek voltak nehéz pillanatai. A PSV némileg közelebb állt a sikerhez.

Cesare Prandelli, a Fiorentina edzője: "Megpróbáltuk felpörgetni a tempót, de a PSV remekül lassította. BL-induló ellen játszottunk, és azt gondolom, kiváló eredményt értünk el. Sajnos a vezető gólunkat követően gyorsan jött az egyenlítés. Mindent elkövettünk a második gólért, de ma nem jött össze. Mindent el fogunk követni Eindhovenben a továbbjutásért is, de tudni kell, nem mi leszünk a meccs esélyesei."

Sef Vergoossen, a PSV trénere: "Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, annak is örülök, hogy sikerült gólt szereznünk. Sajnos a visszavágón Jefferson Farfán nélkül leszünk kénytelenek játszani. Már épp készültem, hogy lecseréljem Koevermanst, szerencsére időben lőtte a gólt. Jó erőben vagyunk, a visszavágón már egy 0-0 is a mi továbbjutásunkat jelentené, de mindenféleképp a győzelemre hajtunk majd."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!