Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az oroszok megalázták a Leverkusent

2008.04.04. 11:34
Három döntetlen mellett egy bravúros idegenbeli siker született az UEFA-kupa negyeddöntőinek első mérkőzésein. A Bayern nem tudta előnyre váltani fölényét, míg a Zenit bemutatót tartott a rendkívül gyors támadójátékból.

Bayer Leverkusen-Zenit 1-4

Aki látta a találkozót, ízelítőt kapott az ötletes és gyors orosz fociból. Stabil védekezésük mellett villámgyorsan játszották át a középpályát, rengeteg bonyodalmat okoztak. Bár döntetlennel ért véget az első félidő, sokkal veszélyesebbnek tűnt a Zenit. A második félidőben a fölény gólokban is megmutatkozott, 8 perc alatt lőttek hármat, így az orosz gárda története során először nagy eséllyel juthat európai kupaelődöntőbe.

Michael Skibbe, a Leverkusen trénere: "Ahogy tavaly az Osasunával, úgy idén a Zenittel szemben omlott össze a csapat. Az első félidőben még kiegyenlített játék folyt, a másodikban átfutottak rajtunk. Nagyon szomorú vagyok, mert nem is volt egy szinten a két csapat. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de a Zenit magabiztossága hátha megbosszulhatja magát, és meglephetjük őket a visszavágón."

Dick Advocaat, a Zenit edzője: "Megérdemelten nyertünk, ahogy játszottunk, az több volt, mint fantasztikus. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, a játékosaim ott voltak fejben, maximálisan végrehajtották az utasításokat. Azt gondolom, lebecsültek minket, ez is az oka a nagyarányú sikerünknek. Remélem, a jövő héten is megverjük a Leverkusent."

Rangers-Sporting 0-0

Foci helyett birkózás, támadásépítés helyett rombolás, nem láthatott gólt az Ibrox Park közönsége. A Sportingnak a sok sérültje miatt nem is lehetett más célja, mint a nagyobb arányú vereség elkerülése, úgy is játszottak. Nyomott a hazai csapat, de hiányzott az ötlet a játékukból, a Sporting meg rombolta a skót akciókat. Leandro Grimi a második félidőben tesztelte először Allan McGregor kapust, majd Vukcsevics ziccert hibázott. Idegenben kell gólt rúgnia a Rangersnek, ha tovább szeretne jutni, ehhez a tegnap látottaknál többet kell mutatnia.

Walter Smith, a Rangers menedzsere nem panaszkadott a 0-0-s döntetlen miatt: "Elégedett vagyok az eredménnyel, mivel elég kevés lehetőség adódott a találkozó folyamán, igaz, kicsit többet is tesztelhettük volna a Sporting kapusát. Ebben a szezonban a Lyon, a Stuttgart és a Panathinaikosz otthonában is képesek voltunk a gólszerzésre, ezért azt gondolom, ez Lisszabonban sem lesz másképp. Tudjuk, hogy gólt kell rúgnunk, úgy is fogunk cselekedni."

Paulo Bento, a Sporting edzője: "Természetesen az volt a célunk, hogy megnyerjük a meccset, de a Rangers kiválóan védekezett. Nekünk otthon kell jobban játszanunk. Az első félidőben gondjaink voltak a támadások befejezésével, a másodikban már határozottabbak voltunk. A visszavágón mi vagyunk az esélyesebbek, bár ha a Rangers gólt lő, akkor nekünk kettőt kell. Azt gondolom, jobb csapat vagyunk."

Bayern München-Getafe 1-1

Zuhogó esőben az első negyedórában a Getafe át sem jött a Bayern térfelére, és nagyon úgy tűnt, a spanyolok méretes zakóba futnak bele. Aztán Luca Toni gólja a Getafét nyugtatta meg. Villámgyorsan a Bayern kapuja elé tudtak érni, helyzeteket is kidolgoztak. A Bayern óriási erőfölényben érezte magát, és ez elbizakodottá is tette a német játékosokat. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a vendégek számára a lehető legjobb pillanatban, az utolsó percben Cosmin Contra révén megszületett az egyenlítés. Az története első európai kupaidényét játszó Getafe méltón szeretné ünnepelni fennállása negyedszázados jubileumát. Erre kiváló alkalmat adhat a Bayern elleni visszavágó.

Ottmar Hitzfeld, a Bayenr edzője: "Nagyon jól játszottunk az első félidőben, állandó nyomás alatt tartottuk a Getafe kapuját. A második félidő első tíz percében jobban játszottak a spanyolok, de visszavettük a kezdeményezést. Helyzeteinket azonban sorra elhibáztuk. Ahogy ilyenkor lenni szokott, mi támadtunk, és az ellenfél rúgott gólt. Kiváló csapat a Getafe, egyetlen percre sem adta fel, igaz, nekünk legalább tíz ziccerünk volt, nekik kettő-három. Nehéz lesz, de a Bundesligában nem egyszer bizonyítottuk, idegenben is nagyon erősek vagyunk."

Michael Laudrup, a Getafe trénere: "Azt gondolom, a találkozó előtt nyilvánvaló volt a két csapat közti különbség. Az elején teljesen beszorítottak minket, viszont sikerült kijönni, és véleményem szerint az utolsó 20 percben már mi irányítottuk a játékot. A második félidőben éreztem, hogy nem fogunk kikapni, nagyon bíztam abban, hogy sikerül gólt szereznünk. A visszavágón 50-50 százalék az esélye mindkét csapatnak."

Fiorentina-PSV 1-1

Védekező taktikával küldte pályára csapatát Sef Vergoossen, ezért is maradt a kispadon végig Dzsudzsák Balázs. Aztán a védekezés mellett támadásvezetésre is futotta a PSV erejéből. A Fiorentina óvatos taktikája sem vált be ezen az estén, így előny nélkül kénytelenek várni a visszavágót. Hiába kérte Prandelli a játékosait, hogy az Everton ellen mutatott offenzív játékot játsszák, mégis a PSV harcolt ki némi mezőnyfölényt az első félidőben, bár kapura szintén nem voltak veszélyesek. Adrian Mutu törte meg a gólcsendet, Frey kirúgásából Kutu lőtt gólt, majd Gomes sajnálatos sérülése miatt nehéz helyzetbe kerültek a hollandok, ahonnan Koevermans bombagóljával másztak ki. Többet támadott a vendégcsapat, és bizony Freynek voltak nehéz pillanatai. A PSV némileg közelebb állt a sikerhez.

Cesare Prandelli, a Fiorentina edzője: "Megpróbáltuk felpörgetni a tempót, de a PSV remekül lassította. BL-induló ellen játszottunk, és azt gondolom, kiváló eredményt értünk el. Sajnos a vezető gólunkat követően gyorsan jött az egyenlítés. Mindent elkövettünk a második gólért, de ma nem jött össze. Mindent el fogunk követni Eindhovenben a továbbjutásért is, de tudni kell, nem mi leszünk a meccs esélyesei."

Sef Vergoossen, a PSV trénere: "Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, annak is örülök, hogy sikerült gólt szereznünk. Sajnos a visszavágón Jefferson Farfán nélkül leszünk kénytelenek játszani. Már épp készültem, hogy lecseréljem Koevermanst, szerencsére időben lőtte a gólt. Jó erőben vagyunk, a visszavágón már egy 0-0 is a mi továbbjutásunkat jelentené, de mindenféleképp a győzelemre hajtunk majd."