Árpád
-2 °C
3 °C

Hiába harcolt, megverték a Federer-verőt

2008.04.05. 12:06
A pénteki nap a férfiaké volt Miamiban, a 3,77 millió dolláros összdíjazású Master Series újabb állomásán. Nem történt meglepetés, az esélyesek nyertek, de egyiknek sem volt könnyű dolga. Rafael Nadal az orosz Davigyenko ellen vívja majd a döntőt.

Teljesen egyformán végzett a két magasabban rangsorolt játékos a Miamiban zajló férfi torna elődöntőjében. A cseh Tomas Berdych és az amerikai Andy Roddick is igyekezett megszorítani ellenfelét, de ez csak az első játszmában sikerült. Davigyenko meccse zajlott le gyorsabban, 87 perc alatt elintézte Roddickot, Nadal meccse 13 perc híján két óráig tartott.

A döntőbe került két játékos tavaly és tavalyelőtt is megmérkőzőtt egymással. Mindkét alkalommal a spanyol bizonyult jobbnak. 2007-ben Rómában, 2006-ban a kínai Masters Cupon. Nadal a 2., Davigyenko a 4. a világranglistán. Rafael Nadal idén még nem nyert semmit. Kétszer is az elődöntőben búcsúzott, és intő jel lehet számára, hogy idei egyetlen döntőjét éppen egy orosz, Juzsnij ellen veszítette el, még január elején, az indiai Chennaiban. Nadal 23 elsőséggel dicsekedhet, Davigyenko 11-szer nyert ATP-tornát, legutóbb 2007-ben Moszkvában.

Davigyenko nem jutott idén még tornadöntőbe. Roddick ellen viszont olyan magabiztosan, frissen és pontosan játszott, hogy ha Nadal ellen is ezt tudja nyújtani, könnyen lehet, hogy New Haven után másodszor tud nyerni az amerikai kontinensen.

A párosoknál az első kiemelt Bryan fivérek játszák a döntőt a negyedik helyre rangsorolt indiai Bhupathi és a bahamai Mark Knowles ellen. A nőknél a két legjobb találkozik. Az első helyen kiemelt zimbabwei Black és az amerikai Huber ellenfele a második kiemelt szlovén Srebotnik és a japán Szugijama lesz.

Mai Serena Williams a szerb Jankovicssal játsza a női döntőt, és a férfi páros fináléját is este rendezik.

Eredmények:

Férfi egyes (3,77 millió dollár), elődöntő: Nadal (2., spanyol)-Berdych (10., cseh) 7-6, 6-2, Davigyenko (4., orosz)-Roddick (6., amerikai) 7-6, 6-2.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?