Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Serena majdnem mindent elrontott

2008.04.05. 21:23
Nagyon érdekes meccs volt. Az első szettben Serena Williams finoman szólva lemosta Jankovicsot pályáról. Úgy nézett ki, gyorsan vége lesz: Jankovics csak visszaütögette, Serena Williams meg rengeteget bénázott.

Serena Williams az első szettet sima 6-1-gyel hozta a miami tenisztorna női egyesének döntőjében, a másodikban már 3-0-ra vezetett, amikor Jankovics valami iszonyatos hajrába kezdett. Serena sietett befejezni a meccset és egészen elképesztő, amatőr hibákat vétett.

Jankovics megnyerte a másodikat, a lelátón helyet foglaló maroknyi szerb szurkoló őrjöngött. Jött a döntő játszma és a hazaiak kedvence megint óriásít teniszezett. 5-0-ra elment, igaz közben (a meccs során nem először) Jankovics ápolást kért. Nagyokat köhögött, de nem igazán lehetett tudni, mi a baja.

Amit Serena mutatott, az egyik oldalról parádés volt, a másik oldalról viszont szánalmasan gyenge. A döntő játszmában 5-0-ra vezetett már, három játszmalabdát szórakozott el. Olyan labdákat ütött hálóba, vagy mellé, amire a játékot a legalapvetőbb szinten játszók is elhúzzák a szájukat. Elbukta az adogatását, majd Jankovics hozta a sajátját.

5-2-nél Serena újra a meccsért adogatott, 40-semmi volt a javára. Az amerikai ismét elkezdett bravúroskodni és megint olyanokat akart ütni, amik ezen a mérkőzésen egyszer sem jöttek be neki. A szerb számolatlanul verte vissza a meccslabdákat. Aztán végül saját adogatását - és ezzel együtt a meccset -bukta el.

Hihetetlen meccs volt. Az utolsó szett egy óráig tartott és Serena Williams csak magát okolhatja, hogy két óra huszonöt percig tartott a meccs. A hazaiak kedvence ötödik alkalommal nyerte meg a tornát, erre eddig csak Steffi Graf volt képes.

A találkozóra jellemző, hogy Serena Williams 52 ki nem kényszerített hibát vétett, míg Jankovics csak 43-at. Serena Williams 590 ezer dollárt keresett a győzelmével, Jankovics 295 ezret. Az amerikai 500-zal növelte WTA-pontjait, míg a szerb 350-el. Ez volt a két játékos hatodik meccse, Serena Williams győzelmével kiegyenlítette az állást.

Eredmények:

Női egyes (3,77 millió dollár), Döntő: Serena Williams (8., amerikai)-Jankovics (4., szerb) 6-1, 5-7, 6-3.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!