Meggyilkolták Bujkó Tamás cselgáncsozót

2008.04.06. 01:23
Londonban meggyilkolták Bujkó Tamás korábbi magyar cselgáncsozót, aki a 80-as években háromszor állhatott világbajnoki dobogóra.

Az 1988-as szöuli olimpia ötödik helyezettje március 21-én, Londonban veszítette életét egy szörnyű gyilkosság áldozataként, írja a judoinfo.hu sajtóinformációkra hivatkozva. A 45 esztendős dzsúdós megölésével egy 36 éves magyar férfit gyanúsít az angol rendőrség. "A hajnali órákban egy metróállomáson kalapáccsal és késsel támadtak rá" - írja a Sportfórum.hu.

A Scotland Yard szombaton megerősítette, hogy március 21-én, az egyik londoni metróállomáson, brutális módon megöltek egy magyar állampolgárt, és hogy ebben az ügyben egy magyart vettek őrizetbe. Ugyanakkor arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó az MTI-nek nem erősítették meg, hogy Bujkó Tamás lenne a metróállomáson elkövetett gyilkosság áldozata. A Blikk ugyanakkor azt írja: "Hajnali ötkor kaptuk a bejelentést a járókelőktől, hogy haláleset történt - mondta a londoni rendőrség szóvivője. - Bujkó Tamás súlyos fejsérülésekkel hevert a földön, miután kalapáccsal és késsel támadtak rá. A gyanúsítottat, I. Ferencet (36) rövid hajsza után elfogtuk, jelenleg előzetes letartóztatásban van."

Az Újpesti Dózsa egykori sportolója az 1983-as moszkvai vb-n ezüstérmet nyert, míg két évvel később Szöulban, majd 1987-ben Essenben ugyancsak bronzérmes lett. Nyert junior Európa-bajnokságot (1981, San Marino), felnőtt Eb-bronzérmet (1987, Párizs), Jóakarat Játékok-bronzérmet (1986, Moszkva), két Hungária-kupát (1985, 1986) és egy felnőtt magyar bajnokságot (1986). Sportolói karrierjét 1988-ban, a szöuli ötödik helyezés után, mindössze 26 esztendősen befejezte.

A pályafutása befejezése után vállalkozni kezdett, kevésbé sikeresen. Négy éve Londonba költözött, 2006-ban azonban felkerült a rendőrség körözési listájára, miután a Fővárosi Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.