Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meggyilkolták Bujkó Tamás cselgáncsozót

2008.04.06. 01:23
Londonban meggyilkolták Bujkó Tamás korábbi magyar cselgáncsozót, aki a 80-as években háromszor állhatott világbajnoki dobogóra.

Az 1988-as szöuli olimpia ötödik helyezettje március 21-én, Londonban veszítette életét egy szörnyű gyilkosság áldozataként, írja a judoinfo.hu sajtóinformációkra hivatkozva. A 45 esztendős dzsúdós megölésével egy 36 éves magyar férfit gyanúsít az angol rendőrség. "A hajnali órákban egy metróállomáson kalapáccsal és késsel támadtak rá" - írja a Sportfórum.hu.

A Scotland Yard szombaton megerősítette, hogy március 21-én, az egyik londoni metróállomáson, brutális módon megöltek egy magyar állampolgárt, és hogy ebben az ügyben egy magyart vettek őrizetbe. Ugyanakkor arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó az MTI-nek nem erősítették meg, hogy Bujkó Tamás lenne a metróállomáson elkövetett gyilkosság áldozata. A Blikk ugyanakkor azt írja: "Hajnali ötkor kaptuk a bejelentést a járókelőktől, hogy haláleset történt - mondta a londoni rendőrség szóvivője. - Bujkó Tamás súlyos fejsérülésekkel hevert a földön, miután kalapáccsal és késsel támadtak rá. A gyanúsítottat, I. Ferencet (36) rövid hajsza után elfogtuk, jelenleg előzetes letartóztatásban van."

Az Újpesti Dózsa egykori sportolója az 1983-as moszkvai vb-n ezüstérmet nyert, míg két évvel később Szöulban, majd 1987-ben Essenben ugyancsak bronzérmes lett. Nyert junior Európa-bajnokságot (1981, San Marino), felnőtt Eb-bronzérmet (1987, Párizs), Jóakarat Játékok-bronzérmet (1986, Moszkva), két Hungária-kupát (1985, 1986) és egy felnőtt magyar bajnokságot (1986). Sportolói karrierjét 1988-ban, a szöuli ötödik helyezés után, mindössze 26 esztendősen befejezte.

A pályafutása befejezése után vállalkozni kezdett, kevésbé sikeresen. Négy éve Londonba költözött, 2006-ban azonban felkerült a rendőrség körözési listájára, miután a Fővárosi Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.