Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Földes Vilmost kibundázták az amerikaiak

2008.04.11. 19:33
Szombat reggel hétkor zárul a szavazás, elméletben a rajongók dönthetik el, ki játssza a Challenge Match sorozat következő meccsét. A legjobb magyar biliárdos sokáig vezetett, de már csak harmadik. Az amerikai szervezők nem akarják, hogy a világsztárok helyett egy ismeretlen magyar játsszon április 29-én Las Vegasban, állítják Földesék. A szavazás határidejét ugyanis arrébb tették, amikor eredetileg lejárt volna, Földes még befutó helyen állt.

Az International Pool Tour honlapján a poolbiliárd történetében először a rajongók szavazhatják meg, ki játssza 2008. április 29-én a Challenge Match mérkőzéssorozat következő összecsapását. Az eredeti, április 8-i határidőt három nappal meghosszabbították, a szavazás április 11-én zárul.

A szavazást sokáig vezető, jelen pillantban harmadik Földes Vilmos édesapja, idősebb Földes Vilmos az Indexnek elmondta, nem tudják, az IPT-nél miért tolták ki a határidőt. A szavazást jelen pillanatban a fülöp-szigeteki Efren Reyes vezeti, második az amerikai Austin Murphy, a magyar versenyző a harmadik. Ők hárman annyira elhúztak a mezőnytől, hogy a többi játékosnak esélye sincs a közelükbe férkőzni.

Idősebb Földes véleménye szerint az amerikai szervezők nem akarják, hogy magyar játékos legyen a torna következő meccsén, mert nem elég jó márkanév. Reyes minden idők egyik legjobb poolosa, Murphy a sportág csodagyereke, 14 éves korára már komoly eredményekkel rendelkezik, ráadásul amerikai.

Idősebb Földes szerint érdekes körülmények között zajlik a szavazás. Ők családi és baráti körben 150 különböző mailcímről szavaznak napi rendszerességgel, de hiába: fia "tolja" maga előtt a többieket, nem csökken a köztük lévő különbség.

Ez az első eset, hogy az IPT a közönségre bízza a következő meccs párosítását, nem tudni, lesz-e még ilyen. Idősebb Földestől megtudtuk, hogy a szervezők két héttel ezelőtt körlevélben tisztázták, hogy a verseny időpontjában ráérnek-e, akinek nem felelt meg az időpont, már nincs a listán, nem lehet rá szavazni. Ezért az sem várható, hogy ha a Földes előtt végzők egyike visszalép, a magyar versenyző ugrik be a helyére.

Földes Vilmos április 10. és 12. között Nápolyban, az Euro Tour Dynamic Italian Openen versenyez. Csütörtökön megnyerte két csoportmeccsét, pénteken délben 9-6-ra legyőzte a szerb-monenegrói Ivan Hodzicot, így a legjobb 32 közé került.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?