István, Vajk
17 °C
34 °C

Földes Vilmost kibundázták az amerikaiak

2008.04.11. 19:33
Szombat reggel hétkor zárul a szavazás, elméletben a rajongók dönthetik el, ki játssza a Challenge Match sorozat következő meccsét. A legjobb magyar biliárdos sokáig vezetett, de már csak harmadik. Az amerikai szervezők nem akarják, hogy a világsztárok helyett egy ismeretlen magyar játsszon április 29-én Las Vegasban, állítják Földesék. A szavazás határidejét ugyanis arrébb tették, amikor eredetileg lejárt volna, Földes még befutó helyen állt.

Az International Pool Tour honlapján a poolbiliárd történetében először a rajongók szavazhatják meg, ki játssza 2008. április 29-én a Challenge Match mérkőzéssorozat következő összecsapását. Az eredeti, április 8-i határidőt három nappal meghosszabbították, a szavazás április 11-én zárul.

A szavazást sokáig vezető, jelen pillantban harmadik Földes Vilmos édesapja, idősebb Földes Vilmos az Indexnek elmondta, nem tudják, az IPT-nél miért tolták ki a határidőt. A szavazást jelen pillanatban a fülöp-szigeteki Efren Reyes vezeti, második az amerikai Austin Murphy, a magyar versenyző a harmadik. Ők hárman annyira elhúztak a mezőnytől, hogy a többi játékosnak esélye sincs a közelükbe férkőzni.

Idősebb Földes véleménye szerint az amerikai szervezők nem akarják, hogy magyar játékos legyen a torna következő meccsén, mert nem elég jó márkanév. Reyes minden idők egyik legjobb poolosa, Murphy a sportág csodagyereke, 14 éves korára már komoly eredményekkel rendelkezik, ráadásul amerikai.

Idősebb Földes szerint érdekes körülmények között zajlik a szavazás. Ők családi és baráti körben 150 különböző mailcímről szavaznak napi rendszerességgel, de hiába: fia "tolja" maga előtt a többieket, nem csökken a köztük lévő különbség.

Ez az első eset, hogy az IPT a közönségre bízza a következő meccs párosítását, nem tudni, lesz-e még ilyen. Idősebb Földestől megtudtuk, hogy a szervezők két héttel ezelőtt körlevélben tisztázták, hogy a verseny időpontjában ráérnek-e, akinek nem felelt meg az időpont, már nincs a listán, nem lehet rá szavazni. Ezért az sem várható, hogy ha a Földes előtt végzők egyike visszalép, a magyar versenyző ugrik be a helyére.

Földes Vilmos április 10. és 12. között Nápolyban, az Euro Tour Dynamic Italian Openen versenyez. Csütörtökön megnyerte két csoportmeccsét, pénteken délben 9-6-ra legyőzte a szerb-monenegrói Ivan Hodzicot, így a legjobb 32 közé került.