Oroszokat vertek Amelia Islanden

2008.04.11. 08:58
Nem kis meglepetésekkel folytatódott Amelia Islanden a 600 ezer dollár összdíjazású női torna. A negyeddöntőbe jutásért nyolc meccset vívtak, Szávay nagy küzdelemben verte szlovén riválisát. Az oroszok fekete napja volt: a négy pályára lépőből csak Sarapova jutott tovább. Három, az első fordulóban kiemelt játékos nincs a legjobb nyolcban.

Szávay pocsékul kezdett, gyorsan elveszítette az első szettet, majd magára talált, egyre jobban összpontosított és a végén, ha nagy küzdelem árán is, de megérdemelten jutott tovább. Negyeddöntőbeli ellenfele is nehéz meccsen van túl. A torna meglepetésembere, a horvát Sprem 1 óra és negyvennyolc perces küzdelemre késztette Lindsay Davenportot. A 30. helyen álló amerikai lesz Szávay következő ellenfele, a két versenyző még sosem találkozott egymással.

Alig másfél óra alatt intézte el a szlovák Cibulkova a második helyen kiemelt Csakvetadzét, míg a francia Mauresmo is nagy csatában nyert a nála előkelőbb helyen álló lengyel Radwanska ellen. Három francia van a legjobb nyolcban (igaz, abból kettő egymás ellen negyeddöntőzik), így még megvan az esélye, hogy a tavalyi, Golovin által aratott siker után idén is francia nyerjen Amelia Islanden. Három orosz esett ki egy nap alatt: Csakvetadze mellett Szafina ukrán ellenféltől, míg Vesznyina a francia Cornet-től kapott ki.

Sarapova a Czinket búcsúztató Medina Garriguest győzte le, óriási csatában. Az első szett rövidítésben dőlt el, a másodikat nyerte a spanyol, míg a végén ismét a rövidítés döntött az első helyen kiemelt orosz javára. A mérkőzés három óráig és 26 percig tartott.

Eredmények:

Bausch&Lomb Championship, Amelia Island (Tier II-es torna, 600 ezer dollár): Női egyes, 3. forduló: Razzano (13., francia)-Govorcova (fehérorosz) 6:2, 6:4, Cornet (francia)-Vesznyina (orosz) 6:1, 7:5, Szávay (8., magyar)-Srebotnik (12., szlovén) 3:6, 6:2, 6:3, Mauresmo (11., francia)-Radwanska (lengyel) 3:6, 7:5, 7:6, Cibulkova (szlovák)-Csakvetadze (2., orosz) 6:2, 3:6, 6:1, Sarapova (1., orosz)-Medina Garrihues (15., spanyol) 7:6, 5:7, 7:6, Davenport (16., amerikai)-Sprem (horvát) 6:4, 3:6, 6:4, Bondarenko (10., ukrán)-Szafina (6., orosz) 7:6, 0:6, 7:5.