Szabó, Mészáros és Braun is nyert

2008.04.12. 12:50
A 63 kg-os Szabó Brigitta második mérkőzését is megnyerte, Mészáros Anett (70) és Braun Ákos (73) pedig győzelemmel kezdett a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A tatabányaiak junior világbajnoka az ukrán Olena Szajko után a spanyol Sara Alvarezzel szállt szembe. Veterán riválisát rengetegen éltették a nézőtéren, néhányan "Sarita" felirattal a homlokukon buzdították, sőt, két lelkes szurkoló még egy "Sara, Sarita, hozd haza az aranyat!" szövegű transzparenst is kifeszített a lelátó korlátjára. Szabót azonban nem zavarta a "szembeszél", és kokahátrányból fordítva nyert: háromszor is jukót érően döntötte le ellenfelét, sőt egyik dobására majdnem vazarit kapott, ám a bírók több perces tanácskozás után a jukó mellett döntöttek.

A paksi Mészáros kínkeserves sikerrel mutatkozott be: a tavalyi vb-bronzával már pekingi résztvevő dzsúdós egyetlen intéssel verte a belga Catherine Jacques-t. Mivel ebben a súlycsoportban csak 15-en indultak, Mészáros a győzelemmel rögtön bejutott az elődöntőbe, ahol a spanyol Leire Iglesiassal találkozik.

A 2005-ben világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Braun a szerb Vladimir Jovicicot kapta elsőként, akit kétszer is megintettek passzivitásért, miközben a paksi klasszis egy támasztott gáncsra jukót is kapott. A harc a játékidő derekán ért véget, amikor Braun látványos fejenátforgatással nyert, következik számára a cseh Jaromir Jezek.