Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabó, Mészáros és Braun is nyert

2008.04.12. 12:50
A 63 kg-os Szabó Brigitta második mérkőzését is megnyerte, Mészáros Anett (70) és Braun Ákos (73) pedig győzelemmel kezdett a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A tatabányaiak junior világbajnoka az ukrán Olena Szajko után a spanyol Sara Alvarezzel szállt szembe. Veterán riválisát rengetegen éltették a nézőtéren, néhányan "Sarita" felirattal a homlokukon buzdították, sőt, két lelkes szurkoló még egy "Sara, Sarita, hozd haza az aranyat!" szövegű transzparenst is kifeszített a lelátó korlátjára. Szabót azonban nem zavarta a "szembeszél", és kokahátrányból fordítva nyert: háromszor is jukót érően döntötte le ellenfelét, sőt egyik dobására majdnem vazarit kapott, ám a bírók több perces tanácskozás után a jukó mellett döntöttek.

A paksi Mészáros kínkeserves sikerrel mutatkozott be: a tavalyi vb-bronzával már pekingi résztvevő dzsúdós egyetlen intéssel verte a belga Catherine Jacques-t. Mivel ebben a súlycsoportban csak 15-en indultak, Mészáros a győzelemmel rögtön bejutott az elődöntőbe, ahol a spanyol Leire Iglesiassal találkozik.

A 2005-ben világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Braun a szerb Vladimir Jovicicot kapta elsőként, akit kétszer is megintettek passzivitásért, miközben a paksi klasszis egy támasztott gáncsra jukót is kapott. A harc a játékidő derekán ért véget, amikor Braun látványos fejenátforgatással nyert, következik számára a cseh Jaromir Jezek.