Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Braun elődöntős Lisszabonban

2008.04.12. 17:20
A 73 kg-os Braun Ákos szenzációs mérkőzésen bejutott az elődöntőbe a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon. A 63 kg-os Szabó Brigitta harmadik mérkőzésén kikapott, ezzel a vigaszágon folytathatja.

A 63 kg-os Szabó Brigitta harmadik mérkőzésén kikapott, ezzel a vigaszágon folytathatja szereplését a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon. A vigaszági első mérkőzésén kikapott, ezzel kilencedikként zárt, azaz biztosan nem lesz ott a pekingi játékokon.

A tatabányaiak junior világbajnoka az ukrán Olena Szajko és a spanyol Sara Alvarez után a címvédő Lucie Decosse-szal szállt szembe. Szabó három percig bírta egy "bekapott" jukóval a francia sztár ellen, aki végül feldöntötte őt, és ipponnal bejutott az elődöntőbe. A magyar dzsúdós a bronzéremért zajló vigaszágon javíthat. A bronzéremért zajló "reményfutamban" elsőként a horvát Marijana Miskovicot kapta ellenfélül. A magyart hamarosan megintette a bíró, majd riválisa 3 perc elteltével eldobta őt, és ipponnal nyert. Szabó így kilencedik lett.

A 73 kg-ban világ- és Európa-bajnok Braun Ákos nagy csatában hozta második meccsét. A paksi klasszis a szerb Vladimir Jovicic után a cseh Jaromir Jezekkel akaszkodott össze, de az öt perc alatt - több földharc és dobáskísérlet dacára - nem született értékelhető akció. (Közben ráadásul a magyar ruhája elszakadt, és cserére szorult, ami kétperces szünetet okozott.) Következett az aranypontig tartó hosszabbítás, amelynek harmadik percében a bírók rövid tanácskozás után passzivitásért megintették Jezeket, s ez egyben a találkozó végét jelentette.

A világ- és Európa-bajnok klasszis harmadik találkozóján a moldovai Sergiu Tomával szállt szembe, aki alaposan ráijesztett, ugyanis rögtön az elején egy negatív átforgatásért vazarit kapott. A kitűnő erőben lévő paksi dzsúdósnak tehát tetemes hátrányt kellett ledolgoznia, de ez szemlátomást nem zavarta meg. 2:50 perc elteltével leszorította ellenfelét, akinek ekkor még kínkeservesen sikerült kiszabadulnia, ám egy perccel később már nem volt menekvés: Braun ismét leszorította őt, és az előírt 25 másodperces "tehetetlenség" végén Toma már nem is küzdött, hanem megadóan elterült.

Braun - akinek a számítások szerint fináléba kell jutnia a pekingi kvótáért - a magyar idő szerint 15:30 órakor kezdődő elődöntőben a belga Dirk van Tichelttel találkozik.

A 81 kg-osok között a litván Radvilas Matukas nem került be a négy közé, így az általa legyőzött ifj. Nagysolymosi Sándor helyezetlenül zárta az Eb-t.