KEK-döntős a Veszprém

2008.04.12. 18:26
Már egy hete eldőlhetett volna a továbbjutás, de akkor a Veszprém tízgólos előnyt elszórakozva döntetlent ért el a svájci Schaffhausen otthonában. A visszavágón végig vezetve, 6 góllal verte riválisát, így május 3-án vagy 4-én a magyar csapat játszik a Valladolid-Rhein Neckar Löwen összecsapás továbbjutójával.

A kapusok remeklésének köszönhetően a meccs elején sok helyzet maradt ki. A vendégek szerezték meg a vezetést, A Veszprém fordított, a 9. percben vezetett először kettővel. Innentől kezdve mindig a magyar csapatnál volt az előny. Sok volt a kiállítás, gyors, időnként kapkodó támadások követték egymást, ezért a sorok rendezésére Mocsai Lajos a 24. percben időt kért. Egy percre rá a svájciak is éltek ezzel a lehetőséggel. A végjáték inkább a számukra alakult kedvezően, a szünetre azonban így is a hazai csapat vonult előnnyel az öltözőbe.

A második félidő legelején már négy góllal is vezettünk, de a 39. percben egy gólra feljöttek a vendégek, 20-19 volt ekkor az állás. Perics sorozatos védései révén ismét három-négy gólra nőtt a különbség. A svájciak kapuscserével, időkéréssel próbálták megfogni a vendéglátókat - eredménytelenül. A Veszprém nyert 30-24-re nyert, és 58-52-es összesítéssel bejutott a döntőbe.

A szombati összecsapás előtt írták alá a klub illetve a T-Mobile képviselői azt a szerződést, melynek értelmében a mobilszolgáltató - meghosszabbítva az eddigi együttműködést - további három évig kiemelt támogatója lesz a csapatnak.