Árpád
-2 °C
4 °C

KEK-döntős a Veszprém

2008.04.12. 18:26
Már egy hete eldőlhetett volna a továbbjutás, de akkor a Veszprém tízgólos előnyt elszórakozva döntetlent ért el a svájci Schaffhausen otthonában. A visszavágón végig vezetve, 6 góllal verte riválisát, így május 3-án vagy 4-én a magyar csapat játszik a Valladolid-Rhein Neckar Löwen összecsapás továbbjutójával.

A kapusok remeklésének köszönhetően a meccs elején sok helyzet maradt ki. A vendégek szerezték meg a vezetést, A Veszprém fordított, a 9. percben vezetett először kettővel. Innentől kezdve mindig a magyar csapatnál volt az előny. Sok volt a kiállítás, gyors, időnként kapkodó támadások követték egymást, ezért a sorok rendezésére Mocsai Lajos a 24. percben időt kért. Egy percre rá a svájciak is éltek ezzel a lehetőséggel. A végjáték inkább a számukra alakult kedvezően, a szünetre azonban így is a hazai csapat vonult előnnyel az öltözőbe.

A második félidő legelején már négy góllal is vezettünk, de a 39. percben egy gólra feljöttek a vendégek, 20-19 volt ekkor az állás. Perics sorozatos védései révén ismét három-négy gólra nőtt a különbség. A svájciak kapuscserével, időkéréssel próbálták megfogni a vendéglátókat - eredménytelenül. A Veszprém nyert 30-24-re nyert, és 58-52-es összesítéssel bejutott a döntőbe.

A szombati összecsapás előtt írták alá a klub illetve a T-Mobile képviselői azt a szerződést, melynek értelmében a mobilszolgáltató - meghosszabbítva az eddigi együttműködést - további három évig kiemelt támogatója lesz a csapatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?